Masa de Crăciun este prilejul potrivit pentru a strânge alături toți oamenii dragi din viața ta și pentru a le pregăti cele mai delicioase feluri de mâncare. Pentru desert, niște fursecuri pufoase sunt ce-ți trebuie pentru a-ți impresiona familia de sărbători.
Fursecurile „crăpate” cu ciocolată sau crinkle cookies sunt extrem de delicioase și fragede și sunt perfecte și pentru a le lăsa în seara de Ajun lângă brad pentru Moș Crăciun, dar și pentru a le servi a doua zi de dimineață alături de un pahar cu lapte sau chiar la cafea.
Citește și: Dieta bazată pe cartofi și iaurt. Cum să slăbești sănătos și să te bucuri de gustul alimentelor
Iată rețeta de fursecuri crăpate cu ciocolată cu care sigur nu vei da greși.
Rețetă de fursecuri crăpate cu ciocolată
Ingrediente – fursecuri crăpate cu ciocolată (pentru 30 bucăți)
- 50 g unt cu 80% grăsime
- 225 g ciocolată neagră
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- o esență de vanilie
- 200 g făină
- 1 plic de praf de copt
- 200 g zahăr pudră pentru decor
Citește și: Roata rețetelor. Ce poți găti folosind tapioca. Rețeta inedită de caviar vegan din numai două ingrediente
Mod de preparare – fursecuri crăpate cu ciocolată
Mai întâi începem cu topirea ciocolatei la baie de abur. Când ciocolată devine lichidă, adăugăm și untul și amestecăm bine. După ce obținem un amestec omogen lăsăm la ciocolata să se răcească.
Într-un bol punem ouăle, zahărul, un praf de sare și esența de vanilie și le mixăm bine cu mixerul până când compoziția devine cremoasă.
Apoi adăugăm ciocolata răcită și amestecăm ușor cu o spatulă până încorporăm ciocolata. La pasul următor cernem făină și praful de copt, amestecând din nou totul cu o spatulă. Astfel, aluatul fraged este pregătit. Se dă aluatul obținut la frigider pentru 2 ore sau la congelator pentru 15 minute.
Apoi se formează biluțele de aluat care se tăvălesc prin zahăr pudră înainte de a fi așezate în tava tapetată cu hârtie de copt. Tava mai trebuie să meargă în frigider pentru 15 minute, iar apoi o băgăm direct în cuptor
Fursecurile se coc pentru aproximativ 12 minute la 190 grade în cuptorul preîncălzit. Șocul termic de care are parte aluatul face crusta să explodeze și să le dea acest aspect crăpat.
Citește și: Cum se prepară babka. Desertul delicios i-a cucerit pe români mai ceva ca tradiționalul cozonac
Cum se prepară babka. Desertul delicios i-a cucerit pe români mai ceva ca tradiționalul cozonac...