Mai este puțin timp până la sărbători, iar magazinele alimentare sunt asaltate de clienți, în căutare de cele mai bune oferte. Norocul însă nu a fost de partea unei românce atunci când a cumpărat carne tocată.
O româncă a cumpărat carne tocată, dar când a ajuns acasă nu i-a venit să creadă
Zilele trecute, o clientă care tocmai își făcuse cumpărăturile la un magazin alimentar a avut parte de o pățanie nefericită. Românca apucase să ia carne tocată, așa cum fac mulți dintre noi pentru a prinde ofertele dinainte de sărbători.
Femeia a ajuns acasă, dar când a deschis ambalajul a rămas înmărmurită. Produsul era, de fapt, unul stricat, cu toate că era în termen de valabilitate.
Dezamăgită de ce-a găsit, românca a postat o fotografie pe pagina de Facebook și a lăsat un mesaj care a strâns aprecieri și comentarii de la internauți, la fel de revoltați ca și ea.
„Păgubita” a povestit că a returnat produsul stricat și a acționat pe cale legală, așa cum a crezut că e cel mai bine de făcut.
„Ieri am cumpărat carne amestec stricată, deși era în termenul de valabilitate, pe care am returnat-o”, a povestit femeia pe pagina de Facebook.
Inaternauții au fost la fel de revoltați, așa că i-au oferit femeii câteva sfaturi, ca să nu mai treacă prin asta.
„Trebuia anunțată poliția economică și protecția consumatorului!!!”, „Eu nu mai cumpăr de ani buni, după mai multe ture în care am luat-o stricată”, „Și eu am pățit-o, de două ori”, sunt doar câteva dintre comentariile celor din mediul online.
„ÎN TERMEN? În termen este ce crești acasă..de multe ori carnea stricată este măcinată și revândută la magazinele mari ..de ce crezi că vor să dispară micii producători, să mănânce stricăciunilor lor pline de e-uri și antibiotice ...știți cum se poate diminua populația? Vaccin și otrăvire lentă”, a mai scris un alt internaut, pe Facebook.
Recomandările ANPC atunci când cumperi carne pentru sărbători
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) le atrage atenția românilor, în fiecare an, și îi îndeamnă să țină cont de următoarele recomandări, pentru a nu-și pune sănătatea în pericol.
„În privinţa alimentelor, echipa ANPC îi sfătuieşte pe români să analizeze atent atât aspectul şi culoarea, cât şi mirosul produselor.
De asemenea, un alt sfat îl constituie evitarea achiziţionării din locuri neautorizate, întrucât comerciantul cu pricina nu are posibilitatea să asigure condiţiile optime de transport, depozitare şi comercializare şi nu poate elibera bon de casă cu care să se justifice tranzacţia comercială.
De asemenea, este importantă observarea modului de etichetare a produselor din carne, evitarea celor preambalate neetichetate sau a celor pe care nu este înscrisă data durabilităţii minimale ori depăşirea acesteia.
De asemenea, mulţi consumatori nu citesc etichetele aşa cum ar trebui, motiv pentru care, de sărbători, mulţi români, în loc să fie lângă familii, ajung în spitale cu toxiinfecţii ori cu reacţii alergice.
Acestea sunt doar câteva dintre avertismentele menite să vă ţină la distanţă de orice soi de neplăceri, cu atât mai mult cu cât, de sărbători, cu toţii ne dorim să fim sănătoşi, alături de familie, nu într-un spital”, a transmis preşedintele ANPC, Mihai Culeafă, potrivit Ziare.com.
Cât mai costă un kilogram de porc, proaspăt tăiat. Suma pe care trebuie să o scoți din buzunar, comparativ cu prețul din... Rețeta de gulaș a lui chef Sorin Bontea. Care este îngredientul secret al celebrului bucătar pentru o tocăniță delicioas...