Cum să nu adori așa combinație de ingrediente, delicioasă și foarte sățioasă, precum în rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână, cu care răsfăța în copilărie, la una dintre mesele principale ale zilei!
Este una dintre cele mai frecvente și îndrăgite preparate cu cartofi și carne, iar rețetele pot fi reinterpretate după gustul și inspirația fiecărei gospodine.
Citește și: Musaca de cartofi cu ciuperci. Rețetă de post
Ingrediente pentru rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână:
- 2 kg cartofi
- 1 kg carne de porc, tocată
- 4-5 cepe
- 500 gr suc de roşii
- 400 gr smântână
- 3-4 ouă
- mărar şi pătrunjel
- ulei
- sare şi piper
- 4-5 roşii
Citește și: Pui cu smântână și ciuperci. Rețeta bunicii
Mod de preparare pentru rețeta bunicii de musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână
Cartofii se fierb în coajă, se lasă să se răcească, se decojesc şi se taie în felii subţiri.
Ceapa se toacă şi se căleşte uşor, apoi se adaugă carnea şi se amestecă bine. Se adaugă sucul de roşii şi se lasă să fiarbă 30 de minute. Se potrivește gustul cu sare şi piper.
Citește și: Rețeta de musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi
Cum se asamblează musacaua de cartofi.
Se unge o tavă de cuptor cu ulei sau cu unt. Se aşază în tavă un strat de cartofi, apoi compoziţia de carne, amestecată cu mărar şi ptrunjel, tocate mărunt. Se acoperă cu alt strat de cartofi, iar deasupra se toarnă smântâna amestecată cu ouăle bine bătute cu sare și piper. Se presară mărar şi pătrunjel şi felii de roşii.
Musacaua de cartofi gratinată cu ouă și smântână se dă la cuptor pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Apoi se lasă să se tempereze bine pentru a se putea porționa frumos.
Citește și: Rețeta de musaca grecească
Se servește delicioasa musaca de cartofi gratinată cu ouă și smântână alături de o salată de legume, sau o salată de murături.
Pentru platoul cu prăjituri festive de la o aniversare sau o ocazie specială, îți recomandăm să pregătești și prăjitura Albă ca Zăpada. Este o rețetă veche de prăjitură cu foi preparate pe dosul tăvii, pe care nu ai cum să nu o adori.