Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de musaca altfel: Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi.
Merge de minune servită cu o salată de roșii, cu o salată de murături, sau cu 1-2 linguri de smântână.
Ingrediente pentru rețeta Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi
- 6-7 vinete
- sare
- ulei de măsline
- 250 g parmezan
- 250 g cedar
- 250 g mozzarella
- 600 g suc de roșii sau roșii pasate
- sare și piper
- 3-4 căței de usturoi
- multe frunze de busuioc
- 200 g smântână
- 2 gălbenușuri de ouă
Citește și: Musaca de cartofi cu ciuperci și mazăre. Rețetă de post
Mod de preparare pentru rețeta Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi
Vinetele, curățate și tăiate în rondele de 1,5 cm se așază în tavă, se presară cu sare, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor până se deshidratează ușor.
Sucul de roșii se fierbe până se reduce consistent și se asezonează cu sare, piper, frunze de busuioc și usturoi răzuit.
Brânzeturile se dau pe răzătoare și se amestecă cu multe frunze de busuioc.
Citește și: Cum pregătim cea mai gustoasă Musaca de post din legume cu sos de roșii
Într-o formă termorezistentă se așază un strat de vinete, se ung cu puțin suc de roșii, apoi se presară bânzeruri. Se repetă straturile până se termină ingredientele, iar deasupra se întinde smântâna amestecată cu gălbenușurile de ouă.
Se coace delicioasa musaca de vinete cu sos de roșii și brânzeturi până se rumenește bine la suprafață și se glazurează frumos.
Este foarte bună servită atât caldă, cât și rece, cu 1-2 linguri de smântână, sau cu diverse salate de legume!
Spor la preparat Rețeta Musaca de vinete cu sos de roșii și brânzeturi și poftă bună la savurat!