Chiftelele de curcan nu sunt o variantă atât de des întâlnită, însă promit o aromă de care te vei îndrăgosti de la prima gură. În plus, dacă le încerci la cuptor, vei avea parte și de o alternativă sănătoasă, căci vei folosi mai puțin ulei. Iată de ce ai nevoie pas cu pas!
Citește și: De ce nu se leagă dulceața. Cele patru greșeli pe care le fac gospodinele
Chiftele de curcan la cuptor. De ce ingrediente ai nevoie
Pentru început, trebuie să știi că aroma chiftelelor de curcan poate varia în funcție de condimentele pe care le utilizezi, dar și de amestecul de legume pe care îl folosești în compoziție.
- 500 g carne de curcan măcinată,
- 1 ceapă mică, tocată fin,
- 2 căței de usturoi, mărunțiți,
- 1 ou,
- 1/4 cană pesmet,
- 2 linguri de ierburi aromatice proaspete, cum ar fi pătrunjel sau busuioc (opțional),
- 1/2 linguriță de praf de usturoi (opțional),
- 1/2 linguriță de praf de ceapă (opțional), sare și piper după gust, precum și ulei de măsline (pentru uns tava).
Pentru a pregăti un deliciu culinar crocant, preîncălziți cuptorul la 200°C. Între timp, ai nevoie de un bol mare în care să combini carnea de curcan măcinată, ceapa tocată, usturoiul mărunțit, oul, pesmetul, ierburile aromatice, praful de usturoi și praful de ceapă. Toate acestea se amestecă foarte bine până când se omogenizează. Compoziția se va condimenta, după gust, cu sare, piper și alte ierburi aromatice.
Pe urmă, se ia câte o cantitate din bol și se modelează formele, utilizând palmele ude pentru a evita lipirea. Înainte de acest pas, ungeți o tavă de copt cu uleiul de măsline, pe care să așezați, apoi, chiftelele, asigurându-vă că lăsați un spațiu între ele.
Dați tava la cuptor și coaceți chiftelele timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când se rumenesc pe exterior și devin pufoase la interior. După ce sunt scoase din cuptor, lăsați chiftelele să se odihnească câteva minute înainte de servire.
Cu ce pot fi servite chiftelele de curcan la cuptor
Chiftelele de curcan la cuptor pot fi savurate ca fel principal, alături de o garnitură din salată verde sau legume gătite.
Desigur, chiftelele de curcan la cuptor pot fi integrate în sandvișuri sau wrap-uri, alături de diverse sosuri, precum cel de roșii, sos tzatziki, sos de iaurt cu usturoi, sos de mentă sau sos de muștar și miere. Poftă bună!
Citește și: Rețetă tradițională veche de borș. Ce trebuie să faci ca să-ți iasă de fiecare dată
De ce nu se leagă dulceața. Cele patru greșeli pe care le fac gospodinele...