Zmeura este un fruct parfumat și foarte gustos care nu lipsește din rețetele de prăjituri. Unii preferă să o consume sub forma unei creme dintr-un desert, în timp ce alții aleg să o mănânce proaspătă chiar din propria grădină.
De asemenea, gospodinele aleg să facă și dulceață din zmeură. Acest preparat dulce poate impresiona și cel mai capricios invitat. Aroma și savoare fructului se îmbină perfect cu zahărul brun sau mierea.
Adesea, dulceața de zmeură este mâncată la micul dejun alături de unt. Este un desert care reușește să le aducă aminte degustătorilor despre ce mai frumoasă perioadă din viața lor: copilăria la bunici.
Cum se face dulceața de zmeură de casă: Ingrediente și mod de preparare
Există o metodă prin care gospodinele pot face dulceața de zmeură de casă în doar 20 de minute. Este o rețetă rapidă și aromată, care le scapă de textura neplăcută dată de semințele fructului.
Ingrediente pentru rețeta de dulceață de zmeură
Pentru acest preparat dulce este nevoie doar de câteva ingrediente pe care oricine le are în casă.
• 500 g zmeură proaspătă sau decongelată;
• 2-3 linguri de miere sau zahăr brun;
• Sucul de la o jumătate de lămâie.
Mod de preparare dulceață de zmeură
Pentru început, zmeura proaspătă se spală foarte bine și se pisează cu o furculiță sau un blender până se obține o pastă fină. În cazul fructelor congelate, acestea trebuie să se dezghețe complet, potrivit click.ro.
Mai apoi, piureul obținut se trece printr-o sită fină cu ajutorul unei linguri sau unei spatule. Se apasă bine până obținem o pasă fără semințe și coji. Următorul pas se rezumă la amestecarea piureului cu sucul de lămâie.
Citește și: Bougatsa, plăcinta grecească cu griș și vanilie sau cu cremă, un desert tradițional grecesc delicios
Peste acesta se adaugă mierea sau zahărul brun. La început se adaugă două sau trei linguri pentru a ajuta gustul în funcție de preferințele fiecăruia.
În cele din urmă, amestecul se pune într-o oală cu fund gros la foc mediu. Piureul se amestecă constant până când începe să fiarbă. Mai apoi, se dă focul mai mic și se amestecă frecvent ca dulceața de zmeură să nu se lipească, timp de 20 de minute, conform sursei citate mai sus.
Pentru a vedea dacă dulceața este gata se recomandă punerea unei picături pe o farfurie rece. Dacă nu se întinde și este solidă, aceasta este gata. Dacă nu se întâmplă asta, dulceața mai trebuie lăsată câteva minute la foc mic.
La final, preparatul fierbinte se pune în borcane sterilizate și se închid ermetic. Acestea trebuie întoarse cu susul în jos pentru 10 minute, iar mai apoi se pot lăsa la răcit în poziție verticală într-un loc răcoros și ferit de soare.
Prin această metodă rapid, gospodinele pot obține o dulceață de zmeură fină și aromată. Nu necesită timp și poate fi pregătită în orice moment al zilei, fără prea mult efort. Poftă bună!
San Sebastian Cheesecake, varianta spaniolă a celebrului desert clasic...