Se știe că cele mai fragede aluaturi sunt cele în care se folosește untura de porc, însă pentru cei care nu o agrează, pot folosi unt cu procent mare de grăsime, în aceeași cantitate.
Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru Rețeta de Fursecuri fragede cu nucă:
- 400 gr făină
- 250 gr untură de porc
- 250 gr miez de nucă
- 50 gr zahăr pudră
- 1 ou
- 1 praf de sare
Iată cum pregătim Rețeta de Fursecuri fragede cu nucă!
Se cerne făina într-un bol încăpător și se amestecă cu un praf de sare și zahărul. Miezul de nucă se prăjește pe teflon, sau la cuptor, doar până devine crocant, apoi se macină fin.
Se adaugă la centrul făinii un ou, untura și miezul de nucă și se frământă un aluat nisipos. Aluatul pentru fursecuri fragede cu nucă se acoperă cu folie și se dă la rece pentru o oră.
- Din aceeași categorie de rețete de fursecuri, puteți opta și pentru Rețeta de Fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic.
După ce aluatul s-a odihnit la rece, se întinde într-o foaie mai groasă și se decupează cu forme speciale. Decupajele se așază în tăvi, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 180 de grade, pentru 20 de minute.
- Mai vedeți și Trei Rețete de fursecuri care n-ar trebui să lipsească de pe platoul cu deserturi de sărbători!
Fursecurile pentru Moș Nicolae se lasă la temperat, apoi se pudrează cu zahăr cu aromă de vanilie și sunt bune de servit ca în copilărie, alături de o cană cu cacao cu lapte.