Gospodinele se întrec în rețete proprii de fursecuri, fie simple, fie glazurate, sau umplute cu diverse creme. Rețeta Fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic, este o rețetă proprie, din Bucătăria lui Vlăduț, bucătarul iscusit, de la Neatza cu Răzvan și Dani.
Ingrediente pentru rețeta de fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic:
- 350-370 făină
- 250 g unt
- 50 g zahăr pudră
- 500 g zmeură
- 1 gălbenuș de ou
- un praf de sare
- 200 g fistic mărunțit fin
- Pentru glazură:
- 400 g ciocolată albă
- 1 lime
- lavandă
- fistic tăiat grosier
Mod de preparare pentru rețeta de fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic
Se începe prin a cerne făina într-un vas încăpător și se adaugă peste ea, sarea, zahărul pudră și fisticul măcinat fin. Se amestecă bine, apoi se adaugă un gălbenuș de ou și untul rece, tăiat cubulețe. Se frământă rapid un aluat cu textură nisipoasă. Aluatul pentru fursecuri glazurate cu aromă de lavandă și fistic se acoperă cu folie de prospețime șise dă la rece pentru o oră.
Apoi, se întinde aluatul într-o foaie de aproximativ 1 cm din care se decupează rondele cu un pahar, sau, diverse forme cu ajutorul unor decupatoare speciale. Se așază rondelele în tava tapetată cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15 minute la 190 de grade.
După ce se răcesc se glazurează cu ciocolată albă topită și amestecată cu coajă de lămâie verde și puțin suc de lămâie. Se presară lavandă și fistic tăiat grosier, peste glazura de ciocolată albă.
- Tot din categoria Rețetelor de fursecuri pentru Crăciun, mai vedeți și Trei Rețete de fursecuri care n-ar trebui să lipsească de pe platoul cu deserturi de sărbători!
Fursecurile se pot păstra chiar și două-trei săptămâni, ținute în cutii speciale, de metal, sau de carton. Ele se frăgezesc în timp.
Rețetă de cozonac Rosenkranz, sau cozonac sub formă de trandafiri cu nucă și caramel... Rețete pentru masa de Crăciun. Rețeta celor mai gustoși cârnați tradiționali de casă...