Antena Căutare

Rețetă de paste cu sos pesto. Cum aducem gustul și savoarea preparatelor din bucătăria italiană chiar în propria locuință

Rețetă de paste cu sos pesto este ideală atunci când ne dorim să aducem gustul și savoarea preparatelor din bucătăria italiană chiar în propria locuință. Iată cum se prepară felul de mâncare adorat atât de cei mari cât și de cei mici, după sfaturile Jamilei.

Rețetă de paste cu sos pesto este ideală atunci când ne dorim să aducem gustul și savoarea preparatelor din bucătăria italiană chiar în propria locuință | Shutterstock

Rețeta de paste cu sos pesto este exact ceea ce ai nevoie atunci când visezi la aroma proaspătă a busuiocului, la un strop de ulei de măsline de calitate și la textura catifelată a unui sos savuros. Această rețetă nu doar că te va transporta direct în inima Italiei, dar este și o alegere rapidă și delicioasă pentru o cină în familie sau un prânz festiv.

Sosul pesto este un amestec vibrant de busuioc proaspăt, usturoi, parmezan și ulei de măsline, toate zdrobite până devin o pastă omogenă. Această combinație nu doar că îmbogățește pastele, dar adaugă și o notă elegantă oricărei mese.

Citește și: Rețetă tradițională de plăcintă cu mere. Cum se face în casă un desert cu aluat fraged

Pregătirea sosului pesto este simplă, fiind realizat în funcție de preferințele fiecăruia, aducând un strop de creativitate în bucătărie.

Articolul continuă după reclamă

Rețetă de paste cu sos pesto

Iată cum poți să aduci gustul și savoarea din bucătăria italiana chiar în propria locuință cu o rețetă simplă și rapidă de paste cu sos pesto. Jamlia a oferit toate secretele pentru un preparat gustos și plin de aromă.

Ingrediente pentru rețeta de paste cu sos pesto

• 300 g farfalle;

• 100 ml ulei de masline;

• 60 g busuioc;

• 50 g parmezan;

• 25 g muguri de pin;

• 20 g pecorino;

• 2 căței de usturoi;

• puțină sare.

Mod de preparare rețeta de paste cu sos pesto

Jamilia a explicat pas cu pas cu se fac pastele cu sos pesto. Pentru început se face sosul pesto. Se pun mugurii de pin într-un robot de bucătărie, se mai adaugă usturoiul, sarea, iar mai apoi se vor mărunți foarte bine, conform jamiliacuisine.ro.

Se mărunțește și busuiocul alături de celelalte ingrediente. Se adaugă uleiul de măsline și se mai mărunțește pentru 10 secunde toată compoziția. Apoi, se pune parmezanul și pecorino, care se mărunțesc și ele la rândul lor pentru 30 de secunde, în robotul de bucătărie.

După ce sosul pesto este gata trebuie să punem sare într-o oală cu apă fierbinte, iar mai apoi să adăugăm pastele pe care le lăsam la fiert timp de 30 - 40 de minute. Atunci când sunt fierte suficient, acestea se strecoară.

Citește și: Rețetă de prăjitură albă ca zăpada. Cum face Jamila un desert aromat și gustos: Ingrediente și mod de preparare

Peste pastele calde se adaugă sosul pesto, se amestecă, se pun în farfurie și pot fi servite, conform sursei citate mai sus. Poftă bună!

Sarmale de post ca la bunica. Ingredientul secret care le dă gustul copilăriei... Rețeta clasică de paste bolognese ca în Italia. Modul de preparare pas cu pas pentru un gust autentic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 14 octombrie. Adrian a ajuns la pragul de 5.000 de lei Luni, 14.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x