Prăjitura albă ca zăpada atrage privirile prin aspectul ei impecabil și încântă papilele gustative ale iubitorilor de dulciuri. Acest desert este o alegere ideală pentru a impresiona familia sau prietenii la diferite ocazii speciale: aniversări, sărbători sau evenimente importante. Cu siguranță, preparatul va fi vedeta mesei.
Modul de preparare al prăjiturii este accesibilă chiar și pentru cei care nu au multă experiență în bucătărie. Cu puțin timp și răbdare, oricine poate obține un desert demn de un restaurant. Printre cei care au gătit această rețetă de albă ca zăpadă se numără și celebra Jamila.
Citește și: Rețeta celor mai delicioși mucenici muntenești fierți a la Jamila. Descoperă secretul unui plus de savoare
Cea care a cucerit mediul online cu rețetele sale a oferit toate secretele pentru un desert plin de aromă și savoare. Rămâneți pe a1.ro pentru a vedea cum se prepara această delicatesă care va aduce bucurie și zâmbete pe fețele celor dragi.
Rețetă de albă ca zăpada, așa cum o pregătește Jamila
Unul dintre aspectele care fac această prăjitură atât de specială este simplitatea ingredientelor. Nu este nevoie de prea multe pentru a face o adevărată operă culinară. În plus, textura pufoasă a desertului și umplutura cremoasă fac din fiecare bucățică o adevărată plăcere.
Ingrediente pentru rețeta de albă ca zăpada
Jamilia a folosit pentru rețeta de albă ca zăpada următoarele ingrediente. Iată din ce se fac foile prăjiturii:
• 10 linguri lapte;
• 10 linguri zahăr;
• 10 linguri ulei;
• 2 ouă;
• 1 linguriță rasă amoniac sau bicarbonat de sodiu;
• un praf sare;
• (aprox 500-550 g) faină cât cuprinde.
Pentru cremă este nevoie de următoarele ingrediente:
• 200 g unt;
• 8 linguri făina;
• 6 linguri zahăr;
• 1 litru lapte;
• coaja de la o lămâie;
• sucul de la 1/2 de lămâie;
• 1 esență de vanilie.
Mod de preparare rețetă albă ca zăpada
Pentru prepararea foilor se pun într-un bol încăpător ouăle, zahărul, laptele și uleiul. Se amestecă cu ajutorul unui tel. Apoi, peste compoziție se adaugă sarea ce trebuie amestecată. De altfel, amoniacul trebuie stins cu puțină lămâie sau oțet înainte de a fi pus în bolul cu celelalte ingrediente, conform jamilacuisine.ro.
Se adăugă și făina în compoziție. Aceasta trebuie pusă cu lingura până aluatul devine moale și lipicios. La final trebuie să avem un aluat omogen, care nu se mai lipește de mâini.
După ce s-a lăsat la odihnit pentru 30 de minute, aluatul se împarte în trei părți egale. Se întinde cu făcălețul fiecare bucățică de aluat, iar mai apoi se înțeapă cu o furculiță pentru a nu se umfla în cuptor. Foile se pun la cuptor pentru 15 minute, la foc mic, până când începe să se întărească.
Citește și: Rețeta celor mai delicioși mucenici moldovenești a la Laura Laurențiu. Cum să iasă fragezi și pufoși
Pentru crema de albă ca zăpada se pun într-o cratiță următoarele ingrediente: făina, zahărul și coaja de lămâie. Se vor amesteca cu un tel, iar apoi se toarnă laptele puțin câte puțin până se formează o cremă omogenă, fără cocoloașe. Apoi, se pune esența de vanilie și se amestecă, urmând ca vasul să fie pus pe aragaz, la foc mediu, până când se îngroașă crema.
Peste cremă se adaugă zeama de lămâie și se amestecă. După ce compoziția s-a răcit se pune untul și se amestecă la mixer.
Pentru a asambla prăjitura este nevoie de o tavă, unde se pune prima foaie de aluat peste care se pune cremă. Aceasta acțiune se repetă până la ultima foaie de aluat. Pentru a decora desertul se pune nucă de cocos.
La final, prăjitura se lasă la frigider pentru cel puțin 6 ore sau peste noapte.
Rețetă ciulama de ciuperci de post. Trucul gospodinelor pentru a ieși cremoasă... Găluște cu prune de post. Cea mai simplă rețetă de gomboți...