Combinând cât mai multe tipuri de ciuperci într-un singur preparat, gustul va fi neașteptat de bun, însă contează foarte mult și modul cum alegem să preparăm aceste ciuperci. Preparate la grătar și asezonate cu legume, de asemeni coapte la grătar, gustul lor va fi demențial!
Ingrediente pentru Rețeta de saramură cu ciuperci cu mămăliguță:
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 150 gr ciuperci champignon
- 100 gr gălbiori
- 50 gr hribi proaspeți
- 1 legătură ceapă verde
- 1 ardei capia, roșu
- 1 ardei gras, galben
- 4-5 căței de usturoi
- 1 ceapă roșie
- Pentru stock de legume:
- 1 ceapă roșie
- 2 morcovi
- 4-5 ciuperci
- apă
- sare
Mod de preparare pentru Rețeta de saramură cu ciuperci cu mămăliguță
Mai întâi se pun la fiert legumele pentru stock, în apă cu sare și se lasă să fiarbă până își degajă bine aromele.
O parte din ciuperci și restul de legume, inclusiv ceapa și usturoiul se coc pe teflon, apoi se curăță și se feliază.
Citește și: Rețeta Ciulama de ciuperci cu mămăliguță
Ceapa verde și restul de ciuperci se toacă mărunt și se trag la tigaie în puțin ulei. Se adaugă ciupercile și legumele coapte și se soteză la foc mare, apoi se completează cu supă de legume.
Se asezonează gustul cu sare și piper.
Saramura de ciuperci este delicioasă mai ales, servită cu o mămăliguță preparată ca la mama aasă!
Vedeți Aici o Rețetă de mămăliguță!