O rețetă delicioasă de ciulama de pui, gătită ca la mama acasă și servită cu o mămăliguță mai deosebită, cu parmezan.
Ingrediente
- 400 g făină de porumb
- 10 g sare
- 100 g parmezan
- 100 g cașcaval
- 300 g ceapă albă
- 150 g morcovi
- 400 ml smântână Gran Cucina
- 5 g piper
- 1 kg ciocănele de pui
- 100 ml ulei
- o legătură mărar verde
Mod de preparare
Preparare mămăliguță.
Se pun la fiert, aproximativ 800 ml apă, se sărează și când începe să fiarbă, se adaugă faina de mălai în ploaie și se amesteca cu telul.
Se reduce focul la mic, se fierbe pentru 5-8 minute, iar către final, se adaugă parmezanul, apoi se răstoarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Deasupra se presară cașcavalul ras și se dă la cuptor până cașcavalul devine auriu.
Se scoate apoi din formă și se lasă la răcit.
După răcire se decupează câte 3 cercuri pentru fiecare porție.
Preparare ciulama
Ceapa și morcovul se curăță și se toaca mărunt și se călesc în ulei.
Separat, se prăjesc copănelele de pui, apoi se adaugă peste ceapa și morcovul deja călite și se acoperă cu apă fierbinte.
Când sosul scade bine, se adaugă smântână de gătit și se lasă să fiarbă 10 minute.
Spre final de fierbere, se condimentează și se adaugă mărarul tocat fin.
Pentru montare, pe farfuria rotundă se așază câte 3 inele de mămăliguță în zigzag.
La fiecare inel se adaugă câte un copănel de pui.
Deasupra copănelului se toarnă o linguriță de sos.
Se ornează cu panseluțe comestibile și microplante.
Sângerete pe pat de mere... Tocăniță din carne de porc cu mămăliguță...