Pentru zilele reci de toamnă să ne delectăm cu o o delicioasă, frumos colorată și aromată Supă cremă de dovleac!
Ca și desert puteți prepara un delicios Chec cu dovleac și nuci, sau un simplu Ștrudel cu dovleac și scorțișoară.
Ingrediente pentru Supă cremă de dovleac
- 1 kg dovleac, curățat
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 50 ml ulei
- 1 l apă
- sare
- piper
- nucșoară
- chimen
- 200 ml smântână pentru gătit
Mod de preparare Supă cremă de dovleac
Ceapa tocată solzișori se călește în uleiul încins, împreună cu usturoiul tăiat rondele, apoi se adaugă morcovul ras, se amestecă de câteva ori și se completează cu apa fierbinte.
Se adaugă dovleacul curățat și tocat în cuburi și se lasă să fiarbă ână când acesta este bine pătruns și se poate pasa.
Se trec ingredientele prin blender, iar piureul rezultat se pune din nou la fiert și se asezonează după gust cu condimentele măcinate în prealabil: chimen, piper, nucșoară.
Spre final de fierbere se adaugă smântâna, amestecând bine să se omogenizeze supa cremă de dovleac.
Delicioasa supă cremă de dovleac se servește, de preferință, cu crutoane aromate, cu semințe de dovleac, coapte și cu smântână.