Dovleacul este vedeta sezonului, iar gospodinele iscusite îl integrează în multe feluri principale de mâncare, dar și în deserturi delicioase care sunt chiar și pe gustul celor mai pretențioși.
Faptul că dovleacul este atât de ușor de preparat în diferite combinații le face pe gospodine să îl congeleze de cele mai multe ori pentru a-l putea folosi și pe restul parcusului anului, atunci când dovlecii plăcintari sunt mult mai greu de găsit.
Citește și: Rețeta pentru o budincă de dovleac perfectă. Ce ingredient minune îi oferă gustul autentic
Iată cum să prepari un chec cu dovleac și ciocolată chiar la tine acasă!
Rețeta pentru cel mai bun chec cu dovleac și ciocolată
Checul este un desert pe care nu îl poți refuza, însă atunci când este gătit cum trebuie desertul poate da dependență
Dacă vrei să îți impresionezi cu adevărat prietenii și familia, urmărește pașii de mai jos, ținând cont de faptul că măsurile sunt adecvate pentru 4 porții.
Iată ce ingrediente sunt necesare pentru checul cu dovleac și plăcintă!
Ingrediente
- 660 grame de făină
- 4 lingurițe de praf de copt
- 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 4 lingurițe de amestec condimente pumpkin spice
- 8 ouă
- 200 grame de zahar
- 1 000 grame de piure de dovleac
- 200 grame de ulei
- 180 ml de lapte
Pentru stratul brownie ai nevoie de:
- 120 de grame de unt
- 80 de grame de ciocolată neagră
- 60 de grame de zahăr
- 160 de grame de făină
- 4 ouă
- 1 linguriță de extract de vanilie sau o esență de vanilie
Citește și: Rețetă pentru cel mai delicios salam de biscuiți. Cum să iasă cu gust bun ca la bunica
Mod de preparare
Primul pas este de a prepara piureul de dovleac. Acesta se curăță, se taie în bucăți mai mari și se coace la cuptor timp de o oră. După ce s-a răcit, se curăță de coajă și se pune în blender pentru a se pasa foarte bine. În cazul în care vrei să te bucuri de piure de dovleac tot timpul anului, poți să îl depozitezi la congelator în punguțe închise bine ermetic.
Ulterior, se pregătește amestecul de ciocolată (brownie). Se topește untul împreună cu ciocolata neagră. Se adaugă zahărul și făina, un ou și vanilia. Se lasă deoparte pentru un moment și se trece la pasul următor.
Se preîncălzește cuptorul la 175 de grade și se unge cu unt tava de chec sau se folosește hârtie de copt în funcție de preferință.
Într-un bol se ametecă făina, praful de copt, bicarbonatul, sarea și restul condimentelor și se lasă deoparte.
În alt bol mai mare se bat restul ouălor timp de 2 minute. Se adaugă ulei și piureul de dovleac. Treptat se adaugă și amestecul de făină și se alternează cu laptele.
Se toarnă în tavă compoziția de chec și din loc în loc se adaugă cât două linguri de compoziție de brownie. Cu o scobitoare sau un pai metalic se amestecă astfel încât să iasă un efect marmorat, scrie madelicii.ro.
Ulterior se pune din nou câte puțin din compoziția chec și apoi din nou din cea de brownie. Procesul se repetă până când se termină compozițiile. Opțional, deasupra se pot presăra chipsuri de ciocolată.
După ce totul este gata, se pune la cuptor pentru 55-60 de minute. Când acesta se copt, se lasă la răcit în tavă și apoi se scoate din formă. După ce s-a răcit complet este gata de tăiat și de savurat.
Poftă bună!
Citește și: Rețeta pentru un gem de prune ca la bunica. Cum să iasă plin de savoare și aromă
Rețetă de chifteluțe suedeze cu sos. Pregătește popularul preparat care a cucerit lumea... Proprietățile necunoscute de toată lumea pe care le are ananasul. De ce e bine să consumăm regulat acest fruct...