Placinta cu carne de porc este nu numai o delicatesa, dar si un tip de mancare satios.
Ingrediente pentru reteta Placinta cu carne de porc si fistic:
2 catei de usturoi pisati
frunzele de la cateva fire de cimbru
6 frunze de salvie, tocate
500g carne de porc, tocata
75g de fistic decojit
putina nucsoara proaspat rasa
300g de merisoare proaspete
3 linguri de zahar fin
sucul de la o jumatate de portocala
1 lingura ulei de masline
1 ceapa tocata marunt
4 felii de kaizer afumat, tocate
450g de faina obisnuita
100g de untura
4 linguri de lapte
1 ou batut
Citește și: Rețetă de plăcintă cu carne și sos alb. Rețeta lui Chef Mino
Mod de preparare pentru reteta Placinta cu carne de porc si fistic:
1. Se pun merisoarele intr-o cratita cu zaharul si sucul de portocale. Se fierb la foc mic, apoi se lasa pe foc pana cand merisoarele incep sa se sparga si sosul se ingroasa. Se lasa deoparte sa se raceasca.
2. Se incalzeste uleiul intr-o cratita mica si se prajeste ceapa pana se inmoaie. Se adauga kaizerul si usturoiul si se prajesc pana cand kaizerul incepe sa se rumeneasca, apoi se amesteca cimbrul, salvia si se asezoneaza. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se adauga carnea de porc si fisticul. Se asezoneaza cu sare, piper si nucsoara proaspat rasa, se amesteca si se lasa deoparte.
3. Se incalzeste cuptorul la 180° C/gaz 6. Se cerne faina intr-un vas cu doua lingurite de sare. Se pun untura si laptele intr-o cratita cu 150ml de apa si se incalzesc pana cand untura se topeste complet. Se toarna peste faina si se bate cu o lingura de lemn pana cand se formeaza o minge de aluat. Se framanta putin pe o suprafata tapetata cu faina, pana cand se omogenizeaza.
Citește și: Rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți
4. Se iau doua treimi din aluat si se intind (intre doua foi de hartie de copt, ca sa nu se lipeasca) sub forma unui disc destul de mare pentru a captusi fundul si laturile unei forme de tort cu diametrul de 20cm si inaltimea de 4-6cm (e bine sa ramana aluat care sa atarne putin in afara). Se pune aluatul in forma, indesandu-l bine. Se pune jumatate din cantitatea de umplutura peste aluat, nivelandu-l intr-un strat uniform. Se intind doua treimi din sosul de merisoare, apoi se pune restul de umplutura si se niveleaza suprafata. Se pastreaza restul de sos la frigider, pentru a fi servit impreuna cu placinta.
5. Se intinde restul de aluat si se taie un disc cu diametrul de 20cm. Se pune peste placinta si se ung marginile cu ou batut. Se lipeste marginea de aluat care atarna si se apasa pentru a „inchide" placinta. In mijloc se face cu varful unui cutit o gaura prin care sa iasa aburul, apoi se unge placinta cu ou batut. Se coace timp de 30 de minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180° C/gaz 4. Se lasa la copt inca 40 de minute pana cand aluatul se rumeneste, iar un betisor infipt in centrul placintei si lasat deoparte timp de 10 secunde este inca foarte fierbinte. Se pune la racit pe un gratar. Se serveste cu sosul pus deoparte. Se poate pastra la frigider timp de pana la 3 zile.
Pofta buna!
Desert: Reteta Prajitura de branza cu lamaie si vanilie... Reteta delicioasa: Pui cu ciuperci si arpagic...