Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Rețetă de plăcintă cu carne și sos alb. Rețeta lui Chef Mino

În platoul de la Star Matinal, chef Mino a preparat o delicioasă Rețetă de plăcintă cu carne și sos alb.

plăcintă cu carne și sos alb

Este o rețetă clasică de plăcintă cu carne, dar asezonată cu câteva ingrediente secrete, pentru un plus de gust.

Ingrediente pentru Rețeta de plăcintă cu carne și sos alb:


  • Pentru plăcinta cu carne tocată:
  • 1 pachet foi de păcintă
  • unt moale
  • 1 kg carne tocată 9 porc + vită)
  • sare și piper
  • chimen
  • cimbru
  • 1-2 cepe
  • puțin ulei
  • 1 gălbenuș de ou pentru uns
  • Pentru sos:
  • smântână
  • brânză de capră
  • iaurt
  • puțin usturoi
  • mărar

Cum se perpară delicioasa Rețeta de plăcintă cu carne și sos alb

Carnea tocată se călește împreună cu ceapa tocată în puțin ulei și se asezonează cu sare, piper, chimen și cimbru. Se lasă să se răcească, înainte de a asambla plăcinta.

Foile de plăcintă se lasă la temperatura camerei să se dezghețe. Se așază prima foaie în tavă, se unge cu un strat subțire de unt moale, se așază a doua foaie, se unge și aceasta cu unt și se mai așază o foaie. Apoi se întinde un strat din compoziția de carne tocată. Peste aceasta se așază un alt grup de 2-3 foi, unse cu unt între ele și din nou carne tocată. Se continuă așa până se termină carnea și foile. Foile de deasupra se ung cu gălbenuș de ou pentru un aspect mai plăcut.

Se coace plăcinta la temperatură medie până se rumenește frumos deasupra.

Pentru sos, se amestecă lactatele și brânza de capră răzuită, se adaugă mărarul tocat și usturoi pisat, după gust.

Un preparat deosebit ce poate fi servit și la masa de Crăciun!

Recomandari