- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o rețetă clasică de plăcintă cu carne, dar asezonată cu câteva ingrediente secrete, pentru un plus de gust.
Ingrediente pentru Rețeta de plăcintă cu carne și sos alb:
-
Pentru plăcinta cu carne tocată:
- 1 pachet foi de păcintă
- unt moale
- 1 kg carne tocată 9 porc + vită)
- sare și piper
- chimen
- cimbru
- 1-2 cepe
- puțin ulei
- 1 gălbenuș de ou pentru uns
-
Pentru sos:
- smântână
- brânză de capră
- iaurt
- puțin usturoi
- mărar
Citește și: Reteta Placinta cu carne de porc si fistic
Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu carne și sos alb:
Carnea tocată se călește împreună cu ceapa tocată în puțin ulei și se asezonează cu sare, piper, chimen și cimbru. Se lasă să se răcească, înainte de a asambla plăcinta.
Foile de plăcintă se lasă la temperatura camerei să se dezghețe. Se așază prima foaie în tavă, se unge cu un strat subțire de unt moale, se așază a doua foaie, se unge și aceasta cu unt și se mai așază o foaie. Apoi se întinde un strat din compoziția de carne tocată. Peste aceasta se așază un alt grup de 2-3 foi, unse cu unt între ele și din nou carne tocată. Se continuă așa până se termină carnea și foile. Foile de deasupra se ung cu gălbenuș de ou pentru un aspect mai plăcut.
Citește și: Rețeta Plăcintă cu carne și salată de ardei copți
Se coace plăcinta la temperatură medie până se rumenește frumos deasupra.
Pentru sos, se amestecă lactatele și brânza de capră răzuită, se adaugă mărarul tocat și usturoi pisat, după gust.
Un preparat deosebit ce poate fi servit și la masa de Crăciun! Pofta buna!