Într-un filmuleț postat în mediul online, juratul de la Chefi la cuțite i-a surprins pe fani cu o rețetă dragă tuturor, și anume laptele de pasăre.
Rețeta simplă de lapte de pasăre a lui Florin Dumitrescu. Celebrul bucătar a modificat-o pe cea clasică
„Lapte de pasăre – o abordare un pic diferită față de rețeta clasică, dar puteți să o folosiți ca bază pentru orice combinație de gust vă doriți!”, a scris chef Dumitrescu pe rețelele de socializare.
Ingrediente
- 4 albușuri
- 4 linguri zahăr
- 4 gălbenușuri
- 200g zahăr
- 80ml rom
Pentru sos:
- 120g zahăr
- 30ml rom
Mod de preparare
Începem această rețetă prin a separa ouăle și este necesar să batem albușurile spumă. Adăugăm treptat și zahărul peste acest amestec, notează Fanatik.
Apoi, trebuie să preparăm o cremă zabaglione, o cremă cu specific italienesc, cu gălbenuș de ou, zahăr și vin dulce – în acest caz, folosim rom.
Ulterior, trebuie să batem gălbenușurile cu zahăr până când acesta s-a topit de tot, moment în care trebuie să adăugăm romul și să continuăm să amestecăm până avem o spumă destul de consistentă.
Pentru sosul de caramel, pentru care lăsăm zahărul să se topească încet într-o crăticioară, iar apoi îl flambăm cu rom.
Revenind la rețeta principală, trebuie să punem albușurile în vasele tapetate cu zahăr, după care trebuie să le băgăm la cuptor vreme de trei minute la temperatura de 90 de grade Celsius.
Când crema italienească este gata, trebuie să așezăm vasul în care am făcut-o pe o baie de gheață. Când albușul este gătit, îl punem direct peste zabaglione.
Ulterior, decorezi laptele de pasăre cu caramelul.
Laptele de pasăre, rețetă franțuzească
Desertul spumos cu ou are rădăcini vechi de secole. Prima rețetă a fost înregistrată de părintele bucătăriei clasice franceze, François-Pierre de la Varenne. Cartea sa de bucate din 1651 conține o rețetă de oeufs à la neige („ouă în zăpadă”).
Spre deosebire de versiunile moderne, această versiune cu tematică de iarnă nu avea cremă. În schimb, grămezi de albușuri erau împodobite cu gălbenușuri, stropite cu zahăr și coapte, potrivit Atlasobscura.com.
Mai târziu, gălbenușul de ou s-a încorporat în cremă, creând desertul franțuzesc considerat acum un clasic.
Bezeaua în cremă a devenit un desert tradițional savurat în întreaga lume. Portughezii au ajuns să-l cunoască drept farófias, iar maghiarii ca madártej („laptele de pasăre”).
În 1902, desertul s-a transformat când bucătarul francez Auguste Escoffier a publicat o rețetă pentru el. În loc de bezea, era o masă solidă de prăjituri, înmuiate în lichior de cireșe, acoperite cu dulceață de caise și înconjurate de cremă.
Rețetă de ciorbă cu verdețuri de Rusalii 2023. Ce se mai mănâncă la această sărbătoare... Rețeta secretă pentru cele mai crocante și suculente chiftele. Ce ingredient să adaugi în compoziție pentru un plus de s...