Fie că sunteți sau nu împătimiți ai bucătăriei italienești, pastele reușesc să îi cucerească chiar și pe cei mai pretențioși. Varietatea de gusturi și posibilitățile numeroase ale igredientelor din farfurie fac ca acest fel de mâncare să fie totodată accesibil, dar și extrem de gustos.
Combinațiile pot fi cele clasice sau ajustate pentru gustul fiecăruia, însă sosul face o mare diferență atunci când vorbim despre acest preparat. Unul dintre cele mai apreciate și folosite sosuri este cel roșu, pentru ușurința cu care se poate combina cu alte diverse ingrediente, cum ar fi pui, ciuperci, vită, șuncă, măsline ș.a.m.d.
Ingredientul secret pe care trebuie să-l pui în sosul roșu de paste
O rețetă obișnuită pentru a obține acest sos presupune combinarea câtorva ingrediente cheie, care oferă un gust special. Un site culinar a dezvăluit însă de curând că există un nou ingredient „secret”, care va schimba complet modul în care veți dori să consumați pastele de acum în colo.
Sosul roșu marinara sau pomodoro, fie el de casă, fie cumpărat din magazin, este o componentă adesea nelipsită atunci când dorim să gătim paste sau pizza. Amestecul de roșii, usturoi, ulei de măsline și ierburi precum oregano și busuioc crează o combinație unică de gusturi, care nu poate da greș. Dacă sunteți însă în căutarea unui ingredient „netradițional” pentru a schimba aroma clasică a sosului de paste și pentru a adăuga puțină „nebunie în farfurie”, specialiștii recomandă cu încredere adăugarea unui sos sauer (de smântână) în compoziție.
Ce pași trebuie urmați și la ce este nevoie să fiți atenți
Smântâna poate îmbunătăți atât gustul, cât și textura sosului de paste. Ingredientul va ajuta la echilibrarea gustului - care tinde să fie ceva mai dulce - adăugând o notă ascuțită și cremoasă.
Atunci când puneți ingredientul în amestec, optați pentru un sfert de cană de smântână pentru fiecare 2 căni de sos de roșii. Este important să rețineți că adăugarea de smântână nu numai că va amplifica aroma sosului, ci îl va și îngroșa.
Bucătarii avertizează totodată să fiți atenți la temperatura de pe foc, atunci când adăugați smântână în sosul de paste. Dacă se va atinge temperatura de fierbere, riscați ca întreaga compoziție să se coaguleze, să se separe și, practic, să vă strice felul de mâncare.
Ce sunt „șnițelele comuniste” și care e rețeta pas cu pas. Cele câteva ingrediente ieftine de care ai nevoie pentru prep... Rețeta de sirop de trandafiri fără fierbere. Cum să obții o băutură parfumată și concentrată fără să consumi gaze...