Live acumObservator 12
Prime Time 20:00Chefi la cutite

Mici bijuterii culinare: Plăcinte cu mere și sos de zmeură

Chef Berry, bucătarul iscusit de la Star Matinal, a pregătit o deosebită rețetă de plăcinte cu mere și un sos delicios de zmeură.

Plăcinte cu mere și sos de zmeură

Rețetele de plăcinte cu mere sunt foarte versatile, începând de la aluat pe care îl putem pregăti fie sub formă de foaie fie rulat, dar și sub formă sferică, precum în rețeta de față. Și umplutura poate varia, de la a felia merele, a le răzui, sau a le tăia cubulețe

Iată ce ingrediente ne trebuiesc pentru rețeta de Plăcinte cu mere și sos de zmeură:


  • Pentru aluat:
  • 500 gr făină
  • 20 gr drojdie proaspătă
  • 50 gr zahăr
  • 50 ml ulei
  • 250 ml lapte
  • un praf de sare
  • 1 ou pentru uns.
  • Pentru umpluutură:
  • 500 gr mere tăiate cuburi
  • 75 gr zahăr, sau după gust
  • 1 linguriță scorțișoară
  • Pentru sosul de zmeură:
  • 1 kg zmeură
  • 200 gr zahăr
  • 250 ml apă
  • frunze de mentă pentru decor

Rețeta de plăcinte cu mere și sos de zmeură - Mod de preparare

Pentru aluatul de plăcită, se cerne făina într-un vas, se face un locaș la mijloc și se pune acolo drojdia lichefiată cu zahărul și puțin lapte cald. Se lasă câteva minute să se dezvolte drojdia, apoi se frământă aluatul amestecând făina cu drojdia, uleiul, puțină sare și laptele, turnat treptat. Aluatul se lasă la odihnit 20-30 de minute.

Pentru umplutura de mere se călesc merele tăiate cuburi cu zahărul, până se pătrund și se adaugă scorțișoară.

CITIȚI ȘI Cum conservăm mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!

Aluatul se împarte în mici sfere care se întind în foi circulare. Se pune câte o lingură din umplutura de mere la mijlocul foilor și se adună marginile aluatului peste aceasta. Se ung plăcintele cu ou bătut și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.

Pentru sosul de zmeură se fierbe zmeura cu zahărul și puțină apă până scade consistent și se formează un sos dulce-acrișor.

Delicioasele plăcinte cu mere se servesc glazurate cu sos de zmeură și decorate cu frunze de mentă.