Antena Căutare

Cum conservăm mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!

Pentru că ne plac plăcintele cu mere, sau diverse deserturi, iar iarna prețul merelor este mult mai mare decât în sezon, să ne pregătim de pe acum punând  Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!

Cum conservăm mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!
Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri

Pentru că ne plac plăcintele cu mere, sau diverse deserturi, iar iarna prețul merelor este mult mai mare decât în sezon, să ne pregătim de pe acum punând Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!


Ingrediente pentru Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri

  • 5 kg mere
  • 5-6 linguri zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie

Mod de preparare Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri

Se spală merele și se curăță de cotoare și semințe, opțional și de coajă.
Se dau pe răzătoarea mare, se stropesc cu zeamă de lămâie și se presară zahărul peste ele.
Se fierb la foc încet până își schimbă culoarea și se formează sirop, dar nu mai mult de 7-8 minute.
Se pun fierbinți în borcanele srerilizate, se închid capacele și se lasă borcanele în cuptorul deja cald de la sterilizarea borcanelor.
Se lasă în cuptor până a doua zi când vor fi complet reci pentru a se trece în cămară.
Cantitatea de zahăr se pune în funcție de cât de dulci sunt merele.
Se vor folosi la diverse prăjituri și plăcinte, adăugând scorțișoară și, eventual, zahăr vanilat, în timpul folosirii.

Cocktail de pepene roșu, o băutură energizantă și răcoritoare... Desert de sezon, simplu și delicios: Tartă cu prune și cremă de nuci cu scorțișoară...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x