Pentru că ne plac plăcintele cu mere, sau diverse deserturi, iar iarna prețul merelor este mult mai mare decât în sezon, să ne pregătim de pe acum punând Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri!
Ingrediente pentru Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri
- 5 kg mere
- 5-6 linguri zahăr
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare Mere rase la borcan pentru plăcinte și prăjituri
Se spală merele și se curăță de cotoare și semințe, opțional și de coajă.
Se dau pe răzătoarea mare, se stropesc cu zeamă de lămâie și se presară zahărul peste ele.
Se fierb la foc încet până își schimbă culoarea și se formează sirop, dar nu mai mult de 7-8 minute.
Se pun fierbinți în borcanele srerilizate, se închid capacele și se lasă borcanele în cuptorul deja cald de la sterilizarea borcanelor.
Se lasă în cuptor până a doua zi când vor fi complet reci pentru a se trece în cămară.
Cantitatea de zahăr se pune în funcție de cât de dulci sunt merele.
Se vor folosi la diverse prăjituri și plăcinte, adăugând scorțișoară și, eventual, zahăr vanilat, în timpul folosirii.