Ingrediente pentru rețeta Rosii gratinate (4-6 portii):
10 rosii medii;
o legatura de busuioc;
1/2 legatura de patrunjel;
50 ml ulei de masline;
4 fileuri mici de ansoa;
un catel de usturoi;
doua lingurite oregano uscat;
50 grame parmezan ras;
75 grame firimituri paine uscata sau prajita;
sare.
Mod de preparare pentru rețeta Rosii gratinate (30 pregatire + 20 gatire):
Se taie rosiile in doua apoi se scot semintele si miezul cu ajutorul unei linguri, cu grija insa, apoi se presara putina sare in interiorul acestora. Se intorc apoi cu cavitatea in jos si se lasa 10 minute asa.
Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie si se adauga fileurile de ansoa (din cele la borcan) si usturoiul, taiat in doua. Amestecati pana obtineti o pasta apoi dati la o parte usturoiul. Dati focul mai incet si adaugati ierburile, parmezanul, firimiturile si jumatate din uleiul de masline.
Umpleti apoi jumatatile de rosii cu acest amestec, asezati-le pe o tava de cuptor, stropiti cu uleiul de masline si introduceti tava la cuptor, la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Poftă bună!
Foto: foodnetwork.com