Pentru că este vară și trebuie să mâncăm preparate mai ușoare în grăsimi, chef Roxana Blenche ne arată în episodul 7 al emisiunii BeautiFood cum putem pregăti un plating spectaculos cu un muschiuleț de porc, garnitură de legume și sos de muștar.
Chef Roxana Blenche este renumită pentru preparatele sale gustoase, dar și pentru talentul său în arta gastronomică. În aceasta ediție ne va oferi informațiile necesare și fiecare pas pentru a ieși totul perfect. Deși pare a fi o rețetă complicată, nu este deloc așa.
"Este o rețetă foarte simplă, o puteți face rapid, fie că este vorba de o cină, fie că este vorba de prânz sau fie că este vorba de mama de weekend.", a explicat Roxana Blenche, înainte de a se apucă de treabă.
Ingrediente pentru muschiuleț de porc cu garnitură de legume și sos de muștar, gătit de chef Roxana Blenche
Pentru a prepara muschiulețul de porc cu garnitură de legume și sos de muștar avem nevoie de:
• Mere
• Morcovi
• Broccoli
• Conopidă
• Mușchiuleț de porc
• Muștar
• Unt
• Ulei
• Sare
• Piper
• Smântână
În acest episod, chef Roxana Blenche ne-a arătat cum să fasonăm muschiulețul de porc într-u mod cât mai corect și tehnica de blanșare.
Cum a pregătit Roxana Blenche muschiulețul de porc cu garnitură de legume și sos de muștar
Pentru început, Roxana Blenche, fosta concurentă Chefi la cuțite sezonul 8, s-a apucat de mărunțit legumele.
"Între timp o să punem o tigaie cu apă la foc și vom face tehnica de blanșare, a blanșa înseamnă a opări. Voi pune legumele în tigaie, le voi scoate afară, după care le sotăm în puțin unt cu ulei și sare", a explicat ea.
După ce mărunțim legumele, le punem într-un bol și ne ocupăm de mușchiulețul de porc. Trebuie să fasonăm muchiulețul de porc, adică să eliminăm toată pielița de pe suprafața lui. Tăiem muschiulețul de porc rondele, adăugăm peste el sare și piper.
Înainte de a găti muschiulețul de porc trebuie să ne ocupăm de sosul de muștar. Punem 100 g de smântână lichidă într-o tigaie, lăsam puțin să fiarbă. După ce a început să fiarbă smântâna, punem o lingură de muștar, puțin muștar Dijon și o lingură de boabe de muștar. Amestecăm, adăugăm sare, piper și sosul este gata.
Apa pe care am pus-o la început în tigaie și a început să fiarbă adăugăm legumele: "Trebuie să aveți grijă întotdeauna, broccoliul fierbe mult mai repede ca morcovul și conopida." Când legumele sunt gata, le mutăm din tigaia cu apă fiartă într-o tigaie cu 100 g de unt topit, apoi adăugăm sare.
Pentru a pune la prăjit muschiulețul de porc avem nevoie de puțin ulei de floarea soarelui, 50 g de unt și așteptăm până se încinge tigaia. Punem la prăjit mușchiulețul de porc și preprataul este gata.
Pentru a face un plating spectaculos punem pe farfurie trei bucăți din muschiulețul de porc, așezăm frumos în fafurie legumele, punem sosul de muștar, iar apoi tăiem o felie de măr în ronedele micuțe. Cu ajutorul mărului oferim o înălțime farfuriei.
Despre Beautifood cu Roxana Blenche, la Antenaplay
Roxana Blenche, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.
În fiecare duminică ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!
De semenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.