- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De data aceasta, în cadrul celui de-al cincilea episod de BeautiFood, proiect susținut de Băcănia Faină, Chef Roxana Blenche a realizat salata de fructe care a ajutat-o pe Roxana Blenche să intre în echipa lui Florin Dumitrescu, în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”.
Iată care sunt sfaturile ei și ce pași trebuie să urmăriți ca să vă iasă totul ca la carte... ca la cartea de bucate. Chiar dacă poate părea extrem de ușor să pregătești o salată de fructe, bucătarii adevărați știu că inclusiv această misiune se poate transforma într-o provocare de zile mari.Fiindcă ce poate să fie mai greu decât să transformi un preparat banal într-unul cu adevărat surprinzător?
„Este o salată de fructe specială pentru că are busuioc în ea, iar busuiocul merge foarte bine cu fructele. Dar nu numai asta, ci și tăieturile și platingurile m-au dus în echipe, așa că vreau să învăț și pe voi să faceți niște tehnici din bucătărie. Hai să începem treaba!”, a explicat Roxana Blenche, gata să facă din nou spectacol de senzație în bucătărie.
Ingrediente pentru salata de fructe pregătită de Roxana Blenche la Chefi la cuțite, sezonul 8
- Banane
- Avocado
- Kiwi
- Portocale
- Pepene galben
- Căpșuni
- Busuioc
- Mure
- Busuioc proaspăt
În cadrul acestui episod din Beautifood am descoperit cum se fac segmenții de portocală sau cum se taie un kiwi în manieră fine brunoise (cubulețe de doi pe doi milimetri).
Cum a pregătit Roxana Blenche farfuria cu salata de fructe cu care a făcut senzație la „Chefi la cuțite”, sezonul 8
După ce a tocat toate fructele după tehnica brunoise, Roxana Blenche le-a amestecat într-un bol încăpător, a adăugat câteva frunze de busuioc proaspăt și a amestecat. Apoi a venit și mult așteptatul moment al platingului, în care aceasta ne-a arătat cum se face un quenelle, o tehnică specială de aranjat diferite elemente în farfurie.
Citește și: Roxana Blenche, plating de senzație pentru o rețetă specială de papanași, la BeautiFood, pe AntenaPlay
Cu siguranță dacă ai urmărit emisiunea „Chefi la cuțite” ai observat măcar o dată piureurile, cremele sau înghețata așezate sub formă de quenelle. Această tehnică este una simplă și se realizează folosind două linguri.
Apoi, când totul a fost gata, Roxana Blenche a adăugat flori comestibile, frunze de busuioc proaspăt și bucățile de portocală. La final, așa cum era de așteptat, farfuria a arătat spectaculos!
Pentru un plus de savoare, salata de fructe poate fi servită cu un pahar generos de sirop de fructe cu apă minerală.
Despre Beautifood cu Roxana Blenche, la Antenaplay
Roxana Blenche, fosta finalistă a îndrăgitului show culinar „Chefi la cuțite”, te invită să urmărești „Beautifood”, cel mai nou show culinar digital de pe AntenaPlay, unde poți învăța cum să transformi chiar și cele mai banale preparate într-un adevărat spectacol de gust și culoare, chiar în farfuria ta de acasă.
În fiecare duminică ai un nou episod din „Beautifood”, exclusiv pe AntenaPlay! Nu rata cel mai nou show culinar digital, cu Roxana Blenche!
De semenea, pe Roxana Blenche o puteți urmări și în producția „Hello Chef” de pe Antena 1.