Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită. Salată de toamnă din bucătăria lui Vlăduţ

Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, așa cum ne-a obișnuit de-a lungul timpului, ne propune diverse preparate de sezon, iar pentru azi, o delicioasă și colorată Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită.

Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită. Salată de toamnă din bucătăria lui Vlăduţ

Rețeta lui Vlăduț

Sfecla roșie este foarte îndrăgită, atât datorită gustului dulce, cât și al culorii, dar mai ales al proprietăților benefice asupra sănătății organismului.

Fiartă, sau coaptă, sfecla roșie înnobilează gustul preparatelor culinare, așa cum o să constatați și în rețeta de față, din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani.

Ingrediente pentru Rețeta Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită:


  • 1 kg rasol alb de vită
  • 1 kg sfeclă roșie
  • 200 gr maioneză
  • 50 gr pastă de hrean
  • sare
  • Opțional:

  • 2 cepe
  • 1 morcov

Rețeta Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită - Preparare

Se pregătește mai întâi sfecla roșie.

Sfecla roșie, spălată pe coajă și bine uscată se împachetează mai întâi în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu și se dă la cuptor, la 200-220 de grade, pentru minim 2 ore.

Astfel împachetată, sfecla roșie își va păstra sucul delicios la interior și odată cu el proprietățile și nu se va deshidrata prea mult.

Citește și: Rețeta Salată de sfeclă roșie cu mere și file de pește afumat

Cât timp stă sfecla roșie la cuptor, pregătim rasolul de vită.

Porționăm carnea de vită în bucăți mai mici și o punem la fiert în apă rece, cu puțină sare. O lăsăm să fiarbă 5-10 minute, apoi scurgem apa, clătim carnea cu apă călduță și o punem din nou la fiert, în apă cât să fie bine acoperită.

Nu uităm să îndepărtăm spuma care se formează, pentru că acolo se strâng toate toxinele din carne!

Acum, opțional, adăugăm și 2 cepe și un morcov, dacă dorim și o supă gustoasă, dar și pentru a da gust rasolului de vită. Lăsăm carnea să fiarbă bine, o scurgem, o lăsăm la temperat și o tocăm în cuburi mici.

Tot în cuburi mici tocăm și sfecla roșie după ce este coaptă, răcită și curățată de coajă.

Amestecăm cuburile de carne de vită cu cele de sfeclă roșie, adăugăm maioneza și pasta de hrean și gata-i delicioasa salată de toamnă din bucătăria lui Vlăduț: Salată de sfeclă roșie cu rasol de vită.

Punem atât maioneza cât și pasta de hrean după gust. Adăugăm câte puțin din fiecare până obținem gustul care ne satisface.

Pentru a nu pierde sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal ”Neatza cu Răzvan și Dani”:

Recomandari