Ați pregătit ketchup de casă, dar nu sunteți mulțumiți de textură și vi se pare mai bun tot cel din comerț?
Citește și: Rețete de ketchup de casă. 4 variante pentru toate gusturile
Iată câteva secrete și sfaturi utile pentru reușita rețetei de ketchup:
- Alegeți roșii de grădină, bine coapte, cu coaja subțitre și culoare uniformă!
- Pentru un gust mai bun, coaceți roșiile la cuptor, pe hârtie de copt, stropite cu puțin ulei de măsline! Lăsați-le la cuptor până când coaja se stafidește și se crapă. Adăugați printre ele și câțiva căței de usturoi, nedecojiți. Vor da un gust deosebit așa copți și pasați împreună cu roșiile.
- Căliți ceapa tocată mărunt în ulei de măsline, împreună cu 2-3 căței de usturoi tocați rondele și presărați sare peste acestea! Sarea va accentua gustul dulceag al cepei.
- Treceți roșiile prin sită înainte de a le adăuga peste ceapă, nu le fierbeți împreună cu semințele și le separați ulterior. Semințele influiențează gustul ketchupului.
- Adăugați doar condimente uscate, spre final de fierbere: busuioc, cimbru, oregano, etc. Acestea au aroma mai puternică decât adăugate verzi.
- Adăugați piper proaspăt măcinat!
- Secretul texturei cremoase a ketchupului constă în adaosul de amidon.
- Adăugați 2-3 linguri de amidon dizolvat în suc rece de roșii, cu 10 minute înainte de stingerea focului!
- Puteți potrivi gustul ketchupului cu miere de albine, după stingerea focului, pentru a evita zahărul.
Articolul continuă după reclamă
Vedeți AICI rețeta Ketchup preparat în casă fără conservanți!
Citiți și rețeta Pastă de roșii cu ardei copți, perfectă pentru sosuri!
Demersuri împotriva uciderii animalelor: produse din carne artificială pe piața din America!... Zacuscă de ciuperci. Două cele mai bune rețete de zacuscă făcută în casă...