- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Preparată cu roșii de grădină bine coapte, această pastă de roșii cu ardei copți va fi perfectă la diverse sosuri pentru paste, fripturi și garnituri.
Foarte gustos și la mare căutare este și acest Ketchup preparat în casă fără conservanți!
Ingrediente pentru Pastă de roșii cu ardei copți
- 10 kg roșii de grădină bine coapte
- 5 kg ardei capia, copți
- 1 ceapă mare, galbenă
- 100 ml ulei
- 75-100 g zahăr
- 2 linguri oțet
- sare după gust
- 2-3 căței de usturoi
- piper
- cimbru uscat
- busuioc uscat
Mod de preparare Pastă de roșii cu ardei copți
Roșiile bine spălate se toacă în sferturi și se trec prin separatorul de semințe.
Ardeii copți și curățați se trec prin mașina de tocat.
Se călește ceapa tocată mărunt în ulei, stropind-o din când în când cu zeamă de la ardeii copți și se adaugă peste ea usturoiul răzuit.
Când ceapa este bine înmuiată se adaugă puțin zahăr, se amestecă bine până la topirea acestuia, așa încât ceapa să capete gust de caramelizat și se adaugă oțetul( balsamic de preferință).
Se adaugă ardeii și roșiile și se fierbe pasta de roșii cu ardei copți, până se îngroașă consistent.
Pe parcurs, se potrivește gustul cu sare, zahăr și condimente.
Pasta de roșii cu ardei copți se pune fierbinte în borcanele sterilizate, care fie se mai dau la cuptor pentru 6-7 minute, lăsându-le în cuptor până la răcirea lor definitivă, fie se învelesc bine în pături și de asemeni se lasă acolo până se răcesc.
Are un gust dulce-picant și poate fi folosită mai ales la sosurile pentru paste, dar și la mâncăruri și alte sosuri.