Antena Căutare

Supă de dovleac perfectă pentru recăpătarea imunității în sezonul rece. Rețeta în stil asiatic este delicioasă

Dovleacul este leguma emblematică a sezonului. Prepară o supă cu iz exotic care să te protejeze de răcelile de sezon.

Galerie
Supa de dovleac este foarte sănătoasă | Shutterstock

Supa de dovleac este remediul natural ideal în zilele reci de toamnă. Românii se pot bucura de o varietate de legume românești în piețele din țară, ceea ce reprezintă un mare avantaj.

Legumele și fructele de toamnă sunt ideale pentru întărirea sistemului imunitar. O alegere gustoasă este dovleacul, care poate fi preparat într-o varietate de feluri.

Citește și: Salată de gogonele verzi pentru iarnă. Cât trebuie să fiarbă ca să reziste cât mai mult în borcane

Supă de dovleac perfectă pentru recăpătarea imunității în sezonul rece. Rețeta în stil asiatic este delicioasă

Articolul continuă după reclamă

Pe lângă plăcinta de dovleac, dovleacul la cuptor, dovleceii cu lapte ori pane, oricine poate prepara rapid o supă de dovleac. Cu toate acestea, există o rețetă cu iz asiatic, care îți va face simțurile să se trezească la viață.

Aromele asiatice vor lua cu asalt bucătăria, iar gustul delicios de curry, ghimbir și lemongrass vor pune această rețetă în topul preparatelor de toamnă.

Ingrediente

- 500 de grame de dovleac proaspăt

- 2 cartofi dulci (de mărime medie)

- 40 de grame de curry roșu

- 4 căței de usturoi

- 4 șalote

- 6 linguri de sos de soia

Citește și: Rețetă de sarmale tradiționale, în foi de varză murată. Prepară bucatele ca la bunica acasă

- 40 de grame de ghimbir

- 1 tulpină de lemongrass

- 7-8 frunze de busuioc

- 6-7 frunze de coriandru

- 4 linguri ulei de măsline

- 60 de grame de unt

- apă, bulion sau lapte de cocos

- câteva picături de suc de lămâie

- semințe de dovleac prăjite

- sare (după gust)

- piper alb (după gust)

- sos de soia.

Citește și: Trucul genial al lui chef Janni prin care să faci ouă poșate perfecte în doar câteva secunde. Nu ai nevoie nici de apă fiartă

Mod de preparare

Mai întâi se taie bucăți dovleacul și cartofii dulci.

După care, într-un vas mare se adaugă uleiul de măsline și untul și se pune totul pe foc. Peste se adaugă șalotele feliate și usturoiul tocat. Se lasă pe foc până feliile de șalote devin translucide. După care se adaugă ghimbirul feliat și se mai lasă la gătit încă 4 sau 5 minute.

După care se adaugă lemongrass-ul, care trebuie bătut ușor în prealabil pentru a-și elibera aroma. Înainte de a-l pune în vasul de pe foc, se taie în două. Se amestecă totul foarte bine.

Se adaugă pasta de curry roșu și se amestecă până ce sunt acoperite toate ingredientele. După care se adaugă dovleacul și cartofii dulci. Tot atunci se adaugă și busuiocul, coriandrul, sarea și piperul alb, după care se amestecă bine.

Citește și: Reteța pentru o mâncare de gutui spectaculoasă. Cum să o prepari simplu și rapid

Se lasă totul la fiert aproximativ 10 sau 12 minute, până ce se înmoaie cartofii și dovleacul. După care se adaugă sosul de soia și se mai lasă la fiert încă 3 minute.

După care se toarnă apă sau bulion, ori lapte de cocos (în funcție de preferințe), astfel încât lichidul să acopere dovleacul cu aproape 2 cm. Compoziția rezultată se lasă la foc mic pentru aproximativ 45 de minute sau până când dovleacul și cartofii dulci devin foarte moi.

După ce s-au fiert legumele, se scot tulpinile de lemongrass, iar compoziția rămasă se mixează cu un blender, până se obține o textură cremoasă.

La final se adaugă câteva picături de suc de lămâie. Acesta va echilibra perfect aromele supei.

Conform unei surse, pentru un plus de proteină, se pot adăuga și bucățele de carne de pui prăjite. De asemenea, pentru o supă mai puțin picantă se poate folosi curry-ul verde sau galben. Totodată, pentru o textură mai cremoasă se folosește 1/2 lapte de cocos și 1/2 apă în loc de apă simplă.

Gustul inedit vine și de la dovleacul care eliberează în timpul fierberii zaharurile naturale, care se vor carameliza.

Citește și: Rețeta clasică de paste bolognese ca în Italia. Modul de preparare pas cu pas pentru un gust autentic

Beneficiile acestei supe de dovleac

Consumul de dovleac, mai ales toamna, ajută extraordinar de mult la întărirea imunității. Dovleacul, dar și cartofii dulci utilizați în această rețetă, sunt bogați în vitamina A și beta-caroten, esențiale pentru sănătatea ochilor și a pielii, dar și pentru un sistem imunitar puternic.

De asemenea, în această supă se adaugă și ghimbir, care este cunoscut pentru proprietățile antiinflamatoare.

Se mai regăsește și usturoiul, un antibiotic natural, care protejează contra răcelilor de sezon.

Această supă este delicioasă pentru întreaga familie și aduce multe beneficii atât celor mici, cât și celor mari.

Farfuriile cu vârf la all inclusive i-ar putea costa suplimentar pe pofticioși. Ce măsură antirisipă au luat localurile ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 octombrie. Iuliana și Ovidiu au câștigat suma de 25.000 de lei!
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 15 octombrie. Iuliana și Ovidiu au câștigat suma de 25.000 de lei! Marti, 15.10.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x