Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Un nou tip de supă face furori pe Internet! Încearcă o reţetă absolut delicioasă, cu ingrediente "surpriză"

Supa de vișine este un preparat care se servește rece sau la temperatura camerei și este o mâncare foarte potrivită pentru zilele extrem de călduroase. Combinația de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrișor și o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.

Supa de vişine e din ce în ce mai căutată

Supa de vișine este un preparat care se servește rece sau la temperatura camerei și este o mâncare foarte potrivită pentru zilele extrem de călduroase. Combinația de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrișor și o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.

Supa de vișine poate fi preparată în două variante: cu și fără carne. De asemenea, din rețeta adaptată la zilele noastre a fost eliminată 'îngroșala cu făină', considerată prea grea și nesănătoasă.

Reţetă de post: Învaţă să faci prăjitura "Nucatella"! E gata în câteva minute şi ai nevoie de puţine ingrediente

Rețeta pentru patru persoane presupune un borcan de 400 de ml de compot de vișine, preparat din vișine proaspete sau cumpărat din magazine. De asemenea, este nevoie de un pahar de smântână. Zeama de la compot se încălzește ușor pe foc (nu se fierbe!), iar apoi în ea se încorporează ușor 200-300 de ml de smântână. Dacă se dorește ca supa să aibă o textură mai lichidă, din această cantitate se va folosi jumătate smântână, jumătate lapte.

Fructele fără sâmburi se împart — un sfert se păstrează întregi deoparte, iar celelalte fructe se dau prin blender și apoi se amestecă împreună cu restul compoziției. La final, vișinele rămase întregi se pun în supă, care apoi se pune în frigider. Se servește rece, cu un praf de scorțișoară, un zahăr vanilat și puțină frișcă deasupra. Deși este o supă, preparatul poate fi folosit și ca desert.

Cum să faci pâinea "pepenaş"! Încearcă o reţetă simplă, cu puţine ingrediente

Pentru varianta cu carne, bucătarul Kovacs Zsolt propune afumătură, dar se poate folosi și carne de pui sau vită — zeama de compot se pune pe foc, la fiert de data aceasta. Separat se fierbe carnea, care apoi se taie în bucăți mici. Ulterior se amestecă cele două compoziții, la care se adaugă sare și puțină sare de lămâie, după gust.

Sursa: agerpres.ro

Recomandari