Antena Căutare

Un nou tip de supă face furori pe Internet! Încearcă o reţetă absolut delicioasă, cu ingrediente "surpriză"

Supa de vișine este un preparat care se servește rece sau la temperatura camerei și este o mâncare foarte potrivită pentru zilele extrem de călduroase. Combinația de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrișor și o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.

Galerie
Supa de vişine e din ce în ce mai căutată

Supa de vișine este un preparat care se servește rece sau la temperatura camerei și este o mâncare foarte potrivită pentru zilele extrem de călduroase. Combinația de carne cu fructe, care conferă mâncărurilor un gust dulce acrișor și o savoare deosebită, este des întâlnită în bucătăria austro-ungară.

Supa de vișine poate fi preparată în două variante: cu și fără carne. De asemenea, din rețeta adaptată la zilele noastre a fost eliminată 'îngroșala cu făină', considerată prea grea și nesănătoasă.

Reţetă de post: Învaţă să faci prăjitura "Nucatella"! E gata în câteva minute şi ai nevoie de puţine ingrediente

Rețeta pentru patru persoane presupune un borcan de 400 de ml de compot de vișine, preparat din vișine proaspete sau cumpărat din magazine. De asemenea, este nevoie de un pahar de smântână. Zeama de la compot se încălzește ușor pe foc (nu se fierbe!), iar apoi în ea se încorporează ușor 200-300 de ml de smântână. Dacă se dorește ca supa să aibă o textură mai lichidă, din această cantitate se va folosi jumătate smântână, jumătate lapte.

Articolul continuă după reclamă

Fructele fără sâmburi se împart — un sfert se păstrează întregi deoparte, iar celelalte fructe se dau prin blender și apoi se amestecă împreună cu restul compoziției. La final, vișinele rămase întregi se pun în supă, care apoi se pune în frigider. Se servește rece, cu un praf de scorțișoară, un zahăr vanilat și puțină frișcă deasupra. Deși este o supă, preparatul poate fi folosit și ca desert.

Cum să faci pâinea "pepenaş"! Încearcă o reţetă simplă, cu puţine ingrediente

Pentru varianta cu carne, bucătarul Kovacs Zsolt propune afumătură, dar se poate folosi și carne de pui sau vită — zeama de compot se pune pe foc, la fiert de data aceasta. Separat se fierbe carnea, care apoi se taie în bucăți mici. Ulterior se amestecă cele două compoziții, la care se adaugă sare și puțină sare de lămâie, după gust.

Sursa: agerpres.ro

Un deliciu 100% natural! Rețeta de castraveți murați, fără oțet, pentru cei cu probleme la stomac... Cele mai cunoscute mituri despre ciocolată au fost spulberate! Adevărul despre efectele sale asupra organismului...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x