Ai WhatsApp-ul instalat? Specialiştii avertizează: "S-a întâmplat cu sute de mii de conturi. Este vorba despre breşe de securitate"

 

O societate de securitate informatică a anunțat miercuri că a descoperit o deficiență la popularele servicii de mesagerie Telegram și WhatsApp. Aceasta ar putea permite piratarea conturilor de utilizatori, folosid sistemul de codare menit să protejeze confidențialitatea mesajelor

Potrivit Agerpres, o societate din SUA, care poarte numele Check Point Software Technologies, a dezvăluit într-un comunicat că Telegram și WhatsApp, care au fost informate despre aceste probleme în urmă cu o săptămână, au remediat breșele de securitate.

Compania americană nu a precizat, însă, câte conturi au putut fi astfel compromise, dar a dat asigurări că această deficiență este un pericol pentru ”sute de milioane” de utilizatori care au folosit platformele de pe un browser de internet, spre deosebire de cei care folosesc aplicațiile mobile puse la dispoziție de cele două servicii.

”Doar trimițând o poză ce pare inocentă, un atacator putea prelua controlul contului, accesa istoricul mesajelor și toate fotografiile partajate vreodată prin aplicație și trimite mesaje în locul utilizatorului", se arată în comunicatul Check Point. 

Piratul putea practic să camufleze virusul în imagine, care se activa când destinatarul dădea click pe ea.

WhatsApp și Telegram folosesc un sistem de codare ce garantează că doar expeditorul și destinatarul mesajelor pot vedea conținutul acestora. Cele două aplicații nu dispuneau însă de un mijloc prin care să se depisteze dacă mesajele conțin viruși, mai arată sursa citată.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe