Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Adela

Atenție! Această aplicație pentru Android a virusat peste 45.000 de dispozitive

Aplicația Xelpher aduce mari probleme utilizatorilor de Android. Smatphone-urile sunt în mare pericol! Peste 45.000 de dispozitive din întreaga lume au fost fost virusate.

Android aplicații

Compania Symantec a detectat o aplicație care afectează dispozitivele Android. Xhelper este de fapt un „malware” (virus informatic, Software rău intenționat) care a ifectat 45.000 de telefoane mobile în toată lumea, în ultimele 6 luni.

Xhelper este considerat o amenințare persistentă avansată (APT), deoarece este capabil să rămână pe dispozitivele mobile după dezinstalarea „aplicației” și chiar după resetare, potrivit unui raport Symantec.

Suntem avertizați să nu instalăm orice aplicație deoarece acest virus poate fi inclus în mai multe aplicații dubioase. Xhelper este activat prin evenimente externe, cum ar fi atunci când dispozitivul este conectat sau deconectat de la o sursă de alimentare, când o aplicație este instalată sau dezinstalată și chiar atunci când mobilul este resetat.

Aplicația a afectat 45.000 de utilizatori de telefonie mobilă cu sisteme Android în toată lumea în ultimele șase luni, de la detectarea sa în martie, deși aceștia sunt concentrați în special în Rusia, India și Statele Unite . Niciuna dintre aplicațiile afectate nu a fost descărcată de pe Google Play. Se recomandă descărcarea aplucațiilor, pe Adroid, doar de pe Google Play.

Recomandari