Live acumFilm: Conan
Prime Time 20:30Adela

Ce întâmplă dacă nu accepţi ca WhatsApp să-ți partajeze datele cu Facebook, dar vrei să folosești în continuare aplicația

WhatsApp a oferit toate informațiile despre modul în care vor fi afectați utilizatorii care nu acceptă noua politică a aplicației privind gestionarea datelor personale.

WhatsApp a oferit toate informațiile despre modul în care vor fi afectați utilizatorii care nu acceptă noua politică a aplicației

Shutterstock

După ce WhatsApp a publicat noile regulie ce vor fi aplicate din februarie a anului acesta, utilizatorii au avut o reacție negativă asupra acestora, fapt ce a pus pe gânduri conducerea companiei. Într-un final, aceștia au decis să schimbe data de implementare a noilor reguli pentru 15 mai 2021.

Aplicația se bucură de mai bine de 2 miliarde de utilizatori, iar cei care își doresc să o mai folosească trebuie să știe că sunt obligați să respecte noile reguli impuse. Cei care nu sunt de acord cu acestea, nu vor mai putea folosi WhatsApp.

Citește și: De ce renunță milioane de oameni la Whatsapp, de fapt! Facebook explică noile condiții de utilizare

Toți utilizatorii trebuie să fie de acord cu noua politică de prelucrare a datelor, impusă de cei de la WhastApp, privind partajarea cu Facebook a unor noi categorii de date personale, concret a celor legate de cumpărături şi tranzacţii, relatează news.ro.

Ce întâmplă dacă nu accepţi ca WhatsApp să-ți partajeze datele cu Facebook

Pentru cei care nu își doresc să accepte aceste noi reguli, WhatsApp a găsit și câteva soluții. Cei care până la 15 mai nu vor accepta partajarea datelor cu Facebook nu vor mai putea trimite și citi mesajele prin intermediul aplicației.

Cei care nu acceptă noua politică vor mai putea să primească apeluri video și audio. Acestea nu vor funcționa neîncetat, ci doar pentru câteva săptămâni de la intrarea în vigoare a noilor reguli, conform sursei citate.

După ce aleg să nu mai folosească aplicația, WhatsApp va șterge toate conturile inactive. Regulamentul aplicației spune că acestea vor fi șterse după 120 de zile în care nu s-a folosit deloc contul.

Citește și: WhatsApp revine cu o nouă modificare legată de protecția datelor. Ce mesaj afișează aplicația, după ce oamenii au renunțat la ea

Ștergerea unui cont nu este o mare problemă, deoarece WhatsApp-ul se folosește de numărul de telefon, iar backup-urile se fac pe Google Drive sau iCloud, din acest motiv, utilizatorii vor putea să folosească aplicația pe baza aceluiaşi număr de telefon, dar își pot restaura și datele salvate.

Recomandari