Căutare Live

WhatsApp revine cu o nouă modificare legată de protecția datelor. Ce mesaj afișează aplicația, după ce oamenii au renunțat la ea

După ce milioane de utilizatori au renunţat la WhatsApp şi au trecut la Signal ori Telegram, din cauza partajării datelor personale cu Facebook, WhatsApp vine acum cu o nouă notificare, menită să nu mai sperie la fel de tare utilizatorii.

WhatsApp revine cu o nouă notificare privind gestionarea datelor personale

shutterstock

La mai bine de o lună de când a declanşat exodul propriilor utilizatori, WhatsApp afişează o nouă notificare legată de schimbările pe care le va face în modul în care sunt gestionate datele personale, însă, mult mai “prietenoasă” de data aceasta.

Notificarea va fi afişată tuturor utilizatorilor WhatsApp pe parcursul următoarelor săptămâni.

Ce explică noua modificare de la Whatsapp despre partajarea datelor cu Facebook

Aceasta însoţeşte schimbările din modul în care sunt gestionate datele personale ale utilizatorilor, ca urmare a introducerii unor funcţii de comerţ electronic, disponibile acum doar în anumite ţări, precum Brazilia şi India.

Noua notificare începe prin a le explica utilizatorilor că discuţiile dintre ei sunt criptate şi că nici textele, nici comunicările audio-video nu pot fi citite, ascultate sau urmărire de WhatsApp ori Facebook, potrivit news.ro.

Într-un al doilea ecran al aceleiaşi notificări, WhatsApp explică cum vor fi procesate de Facebook doar datele personale rezultate din relaţiile cu business-urile (comenzi, cumpărături, suport tehnic etc.).

Citește și: Ce platformă de socializare a depăsit Instagramul în România. Peste 4.000.000 de oameni folosesc această aplicație

Discuţiile dintre utilizatori şi companii nu sunt criptate

Facebook va folosi datele generate de comunicarea dintre utilizatori şi companii pentru targetarea cu reclame. Prin funcţiile de shopping din WhatsApp, Facebook va şti mai bine ce-şi doresc să cumpere utilizatorii şi le va servi reclame în consecinţă.

Noua politică ar fi trebuit să intre în vigoare din 8 februarie, însă, din cauza reacţiei potrivnice a utilizatorilor, aparent o surpriză pentru WhatsApp, s-a decis amânarea implementări acestora până pe 15 mai.

Citește și: Ce se va întâmpla cu aplicația WhatsApp din ianuarie 2021. Cum veți putea avea acces la aplicația deținută de compania Facebook

Aceste noi politici de confidențialitate au nemulțumit milioane de persoane, care au decis să renunțe la celebra aplicație și să utilizeze produse precum Signal sau Telegram.

Un exemplu concret în acest sens este creșterea spectaculoasă înregistrată de cei de la Signal, care în câteva zile au înregistrat 810.000 de utilizatori noi, adică de 18 ori mai mulți decât într-o zi obișnuită.

Citește și: Ce aplicații de mesagerie poți folosi dacă nu mai vrei să păstrezi WhatsApp pe telefon

Cei de la Telegram s-au bucurat de o ascensiune și mai puternică, fiindcă aplicația are în prezent mai bine de 500 de milioane de utilizatori activi, 25 de milioane fiind persoane înregistrate în ultimele 24 de ore.

Parteneri
Trucuri pentru a consuma mai multe fructe și legume. Cum poți să-ți diversifici dieta
Catine.ro
Ultimele știri
x