În realitate însă, ar fi bine să ținem cont de alte criterii atunci când alegem husa, pentru că esențial este materialul din care e fabricată.
Calitatea materialului determină gradul de protecție pe care îl poate oferi o husă. Fiecare material are anumite caracteristici, avantaje și dezavantaje, pe care trebuie să le cunoști, ca să poți alege produsul potrivit pentru telefonul tău. Vom prezenta pe scurt cele care sunt cele mai folosite materiale, astfel încât să găsești huse pentru iPhone SE 2 de cea mai bună calitate sau huse pentru orice alt model de smartphone.
1. Plasticul
Cele mai multe huse de protecție sunt fabricate din plastic, mai exact din policarbonat. Acesta este un material rezistent și foarte ușor de produs, prin urmare husele din plastic sunt și accesibile. Aceste accesorii oferă o protecție de bază, limitată, sunt ușor de ținut în mână și de personalizat. Există însă și unele dezavantaje. Plasticul are un aspect ieftin, iar în timp nu se comportă prea bine, pentru că se decolorează din cauza expunerii la razele soarelui.
2. Pielea naturală și sintetică
Husele din piele sunt mai elegante, au o textură plăcută și de obicei sunt prevăzute cu mici buzunare pentru păstrarea cardurilor. În plus, utilizarea lor este foarte confortabilă, pentru că aceste huse se țin bine în mână, indiferent dacă sunt din piele naturală sau artificială. Din păcate însă, costă însă destul de mult, mai ales dacă sunt fabricate din piele naturală, iar gradul de protecție oferit nu este unul prea ridicat.
3. Siliconul
Siliconul este un material foarte moale, sintetic, o alternativă modernă la plastic. Acest material este foarte flexibil și plăcut la atingere. Utilizarea huselor din silicon este confortabilă, prețul este destul de accesibil, iar un alt avantaj important este dat de varietatea foarte mare de culori și stiluri. Poți găsi huse din silicon cu diferite desene, mesaje, simboluri sau poți obține o husă personalizată, cu fotografia ta sau a unei persoane dragi.
Dacă vrei să cumperi o husă din silicon trebuie să știi însă că aspectul ei nu este unul prea elegant, iar materialul se murdărește foarte repede și este dificil de curățat. În plus, dacă preferi să ții telefonul în buzunar, atunci ar fi mai bine să eviți husele din silicon, pentru că manevrarea dispozitivului va fi mai dificilă.
4. Fibra de carbon
Acest material este foarte rezistent, fiind folosit la autoturisme și avioane. Este un material mai tare ca oțelul, dar cântărește foarte puțin și rezistă bine la temperaturi ridicate. În plus, o husă din fibră de carbon va oferi telefonului tău un aspect premium, futurist. De aceea, nu este surprinzător că o husă din fibră de carbon este foarte scumpă față de alte materiale și nici nu vei găsi o prea mare varietate de modele și culori.
5. Alte materiale
Pe lângă aceste materiale foarte des utilizate pentru husele de telefon, există și altele, mai puțin populare, dar la fel de interesante. Spre exemplu, există huse din metal sau din lemn. Această ultimă variantă este foarte bună dacă îți dorești un model unic, personalizat, deoarece lemnul poate fi încrustat cu desene sau mesaje.
De asemenea, lemnul este un material ecologic, prietenos cu mediul, fiind 100% natural. O husă de protecție din lemn arată foarte bine și cu siguranță va ieși în evidență, având în vedere că acest material este rareori folosit în acest scop. Protecția oferită nu este însă prea bună, iar costul unei huse din lemn poate fi destul de piperat.
Husele din metal oferă mai multă protecție în caz de lovituri sau zgârieturi, însă sunt destul de grele și scumpe. Cel mai des folosit metal pentru husele de telefon este aluminiul, însă există și huse din titan sau chiar din aur, pentru amatorii de lux. Metalul poate să afecteze însă semnalul telefonului, iar husele metalice sunt destul de incomod de ținut în mână, pentru că alunecă.
Prin urmare, există multe materiale bune pentru husele de telefon și este imposibil să numim unul singur. De aceea, alegerea trebuie făcută în funcție de necesități, de buget și de preferințele personale.