Căutare Live

Cum să îți alegi un scaun ergonomic pentru birou

Cine muncește zi de zi la birou știe cât de importat este pentru starea fizică, dar și psihică un scaun de bună calitate pe care se întâmplă să petreacă cele 8 ore pe zi.

Cum să îți alegi un scaun ergonomic pentru birou

Cine muncește zi de zi la birou știe cât de importat este pentru starea fizică, dar și psihică un scaun de bună calitate pe care se întâmplă să petreacă cele 8 ore pe zi.

Pentru a evita apariția unor probleme la nivelul spatelui, dar și o stare totală de disconfort, este foarte important ca fiecare angajat care muncește la birou să aibă un scaun ergonomic care susține partea inferioară a spatelui și îl ajută să își mențină postura corectă.

Dilema intervine însă în momentul în care trebuie să decizi care este cea mai bună alegere. Oferta de scaune de birou ergonomice este varianta, însă nu orice scaun este potrivit. Un scaun nepotrivit pentru birou, poate duce la creșterea nivelului de stres și la lipsa productivității și eficienței la locul de muncă, a celui care îl utilizează.

Sunt câteva elemente foarte importante pe care ar trebui să le cauți la un scaun ergonomic, dacă vrei să faci cea mai bună achiziție. Următoarele caracteristici care se regăsesc la un anumit tip de scaun erogonomic îi vor permite apoi celui care ajunge să îl utilizeze să îl adapteze și regleze pentru nevoile sale specifice.

Care sunt caracteristcile pe care le are un scaun ergonomic de bună calitate.

Înălțimea scaunului: înălțimea scaunului de birou este o caracteristică importantă, care se regăsește la toate modelele, iar aceasta trebuie să fie ușor de ajustat. O manetă de reglare pneumatică este cea mai simplă metodă prin care se poate regla înălțimea scaunului de birou. Cel care stă pe scaun ar trebui să îl ajusteze astfel încât să atingă podeaua cu picioarele, iar brațele pot fi chiar și la nivelul biroului.

Lățimea și adâncimea bazei: baza scaunului ar trebui să fie suficient de lată și adâncă pentru a permite celui care îl utilizează să stea confortabil. Adâncimea, din față spre spatele bazei, trebuie să fie suficientă astfel încât cel care stă jos să aibă spatele lipit de spătarul ergonomic al scaunului în timp ce rămân câțiva centimetri între spatele genunchilor și baza scaunui. Înclinarea înainte și înapoi a scaunului trebuie să fie reglabilă.

Suportul lombar: suportul părții inferioare a spatelui pe un scaun ergonomic este foarte important. Coloana vertebrală lombară este curbată în interior și atunci când o persoană petrece o perioada mai lungă de timp fără să existe un suport pentru aceasta zonă, va afecta curba naturală și încordează structura coloanei vertebrale inferioare. Un scaun ergonomic trebuie să aibă ajustare lombară, atât în înălțime cât și în adâncime, astfel încât fiecare persoană care stă pe respectivul scaun să îl regleze în așa fel încât să se potrivească pentru a susține curba interioară a părții inferioare a spatelui.

Spătarul: spătarul unui scaun erogonomic are o lățime cuprinsă de regulă între 30-48 de centimeri. Dacă spătarul este separat de baza scaunului, ar trebui să fie ajustabil în înălțime și în unghi. Acesta ar trebui să fie conceput astfel încât să susțină curba naturală a coloanei vertebrale, cu o atenție specială acordată suportului potrivit regiunii lombare. Când scaunul ergonomic are baza și spătarul unite într-o singură piesă, spătarul ar trebui să fie ajustabil în unghi înainte și înapoi, cu un mecanism de blocare pentru a împiedica spătarul să se ducă prea mult în spate odată ce utilizatorul a determinat unghiul potrivit la care vrea să îl fixeze.

Materialul din care este confecționată baza: materialul din care este confecționată baza scaunului ar trebui să fie suficient de confortabil astfel încât să se poată sta jos pentru perioade lungi de timp. Un material textil natural și respirabil este cea mai bună variantă.

Brațele: brațele scaunui ergonomic de birou trebuie să fie ajustabile. Acestea ar trebui să permită persoanei care folosește scaunul să își susțînă comod brațele, în timp ce își simte umerii relaxați. Coatele și partea inferioară a brațelor trebuie să fie susținute ușor, iar parte de sus nu ar trebui să fie susținute pe brațele scaunui atunci când persoană respectivă scrie pe tastatură.

Baza pivotantî: orice scaun ergonomic de birou ar trebui să se rotească cu ușurință astfel încât utilizatorul să poată ajunge fără probleme în diverse zone ale mesei de lucru fără să fie nevoit să se ridice de jos.

Citește și
colaj de imagini cu icoana sfintei filofteia, un preot, cartea sfanta si o femeie care se inchina
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Gesturile care te feresc de boli și necazuri dacă sunt făcute de Sfânta Filofteia. Iată și ce nu e bine să faci mâine
Colaj cu zăpadă și ninsoare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
Alertă ANM! Meteorologii anunță lapoviță și ninsoare. Ce zone sunt vizate de avertizare
colaj de fotografii cu irina petrea
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Ce mai face și cum arată acum Irina Petrea, psihologul care ne învăța despre cei 7 ani de acasă și despre "copiii contra părinți"
Mai multe articole
WhatsApp va permite adăugarea contactelor prin scanarea codurilor QR... Cel mai bun pret iPhone și nu numai, îl veți obține accesând TotalConvert.ro!...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri