Căutare Live

HDD-urile Ultrastar folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea

Modelele HDD Ultrastar, o companie ce apartine de Western Digital, folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea pana la 6 TB.

Modelele HDD Ultrastar, o companie ce apartine de Western Digital, folosesc heliu pentru a maximiza capacitatea pana la 6 TB.

Daca pana acum exista un mit fals cum ca HDD-urile sunt etanse, acesta a devenit realitate. Fortati de goana dupa spatiu a utilizatorilor, HGST, o companie ce produce solutii de stocare enterprise sub tutela Western Digital, a lansat un HDD ce este intr-adevar etans, si foloseste heliu in loc de aer pentru a putea oferi o capacitate de pana la 6 TB.

Modelul HDD Ultrastar se numeste He6 si foloseste o tehnologie numita HelioSeal. Densitatea Heliului este de sapte ori mai mica decat cea a aerului, astfel se reduce semnificativ forta de frecare a discurilor si implicit si acapului de citire/scriere. Acest lucru permite o forta a motorului mai redusa, si posibilitatea de a monta platanele discului mai apropiate unul de celalalt.

Astfel, Ultrastar He6 contine nu mai putin de 7 platane, cu o densitate mai mare decat orice alt model de HDD existent pe piata.

Citeste AICI continuarea articolului!

Facebook îşi schimbă Like-ul... Laptopul “bicicleta” – o experienta eco..nomica...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri