Live acumTe cunosc de undeva!
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Nintendo lansează o nouă consolă. Ce preț va avea Switch Lite și când va apărea

Nintendo lansează o nouă consolă portabilă, o versiune lite a consolei Switch. Lansarea este programată pentru această toamnă, iar prețul este unul accesibil

Consola Nintendo Switch Lite

Nintendo lansează o nouă consolă portabilă, o versiune lite a consolei Switch. Lansarea este programată pentru această toamnă, iar prețul este unul accesibil

Nintendo Switch Lite are ca atribut evidențiat portabilitatea sa, fiind numai bună pentru gamerii care preferă să se joace în aer liber.

Nintendo Switch Lite preț - Nintendo Switch Lite este mai ușoară și mai compactă față de versiunea premium a acesteia, având un preț de 199 dolari.

Nintendo Switch Lite dispune de controale integrate în corp și este mai mică (5,5 inci) decât versiunea flagship a Nintendo Switch (6,2 inci).

Nintendo Switch Lite vine cu câteva limitări faţă de Switch-ul din generaţia actuală. Fiind o versiune portabilă, nu va putea acționa precum varianta ”de casă” Nintendo Switch. Switch Lite nu se poate conecta la TV, sub nicio formă, fără vreun accesoriu adițional. În cazul în care îți dorești jocuri Nintendo pe TV, ai nevoie în continuare de clasicul Switch.

Nintendo Switch Lite preț, baterie mai performantă

De asemenea, Nintendo Switch Lite are o durata de viață a bateriei puțin mai mare (aproximativ 7 ore, în funcție de jocul pe care îl jucați).

Consola a fost confirmată pe 10 iulie, după câteva luni de speculaţii, iar cei de la Nintendo au anunţat că va fi disponibilă începând cu luna septembrie a acestui an, în trei culori: galben, gri şi albastru.

Switch Lite pare o alternativă excelentă pentru cei care au deja o consolă şi vor să încerce şi exclusivităţile oferite de Nintendo sau cei care caută un astfel de dispozitiv pentru drumurile lungi. Este foarte posibil ca Switch Lite să înlocuiască actualul 3DS ca principala consolă portabilă a companiei japoneze.

Nintendo Switch lite, ediție limitată

Nintendo va lansa și o ediție limitată a acestei console (Nintendo Switch Lite Zacian & Zamazenta Edition) pe dată de 8 noiembrie, cu butoane elegante de cyan și magenta și ilustrații ale celor doi Pokémoni legendari din jocurile Pokemon Sword și Pokemon Shield.

În Pokemon Sword și Pokémon Shield, jucătorii vor lua parte la o nouă aventură prin regiunea Galar, unde vor prinde, lupta și negocia noii Pokémon prinși și vor descoperi misterul din spatele legendarului Pokémon Zacian și Zamazenta.

►Despre Nintendo

Nintendo este o companie japoneză multinațională de electronice și jocuri video, cu sediul central aflat în Kyoto. Nintendo este una dintre cela mai mare companii de jocuri video, dând naștere unor francize populare precum Mario, The Legend of Zelda, și Pokémon.

Fondată pe 23 septembrie 1889 de către Fusajiro Yamauchi, compania producea inițial cărți de joc hanafuda. Abandonând alte preocupări în favoarea jucăriilor în anii 1960, Nintendo s-a transformat într-o companie de jocuri video în decursul anilor 1970, devenind una dintre cele mai importante companii în industrie, și a treia cea mai valoroasă companie a Japoniei, cu o valoare de peste $85 miliarde.

Lansată în 1977, cea mai vândută consolă în Japonia în prima generație, este Nintendo Color TV-Game, cu peste trei milioane de produse vândute.