Sony a adus in Romania NEX-5 si NEX-3, cele mai mici si usoare camere digitale

 
+4 click pentru
galerie

Asta deoarece Sony a prezentat in Romania noile camere foto NEX-5 si NEX-3. Sony NEX-5 este, potrivit studiilor producatorului, cea mai mica si mai usoara camera digitala din lume, cu obiective interschimbabile.

Ambele au 14.2 megapixeli efectivi si senzor CMOS Exmor SPA HD. NEX-5 inregistreaza video HD 1080i, cu sunet stereo, amandoua dispun de o noua interfata de utilizare, intuitiva, cu ghid de fotografiere si sfaturi despre fotografiere. De asemenea, au montura E, pentru compatibilitate cu obiectivele camerelor DSLR α (cu adaptor suplimentar).

Dimensiunile reduse au fost obtinute prin renuntarea la sistemul mecanic cu oglinda, inovatie care reduce grosimea celor doua camere pana la 24.2mm (modelul NEX-5, fara grip si montura) in punctul cel mai subtire.

Noul senzor CMOS Exmor APS HD, cu o rezolutie de 14.2 megapixeli sta la baza celor doua camere. Este mai mare decat senzorul camerelor compacte obisnuite, si captureaza imagini cu zgomot redus si efecte de defocalizare creative, familiare utilizatorilor de DSLR.

2010/05/29//52033-sony2.jpg

Utilizare si functii
Sony NEX-5 si NEX-3 sunt foarte usor de utilizat. Chiar si in modul iA (intelligent auto) imaginile au iesit clare in toate conditiile de lumina.

O functie interesanta este cea prin care, chiar si in conditii de iluminare redusa, aparatul captureaza fotografii clare, chiar si la sensibilitate ISO mare (in acest caz la 3200 - mai jos se regasesc cateva exemple de fotografii capturate in Delta Dunarii cu aceste camere).

El reuseste acest lucru prin modul Auto HDR, care surprinde cu o viteza mare de raspuns trei imagini la valori de expunere diferite, combinate electronic in aparatul de fotografiat. Din proces rezulta o singura imagine High Dynamic Range, care este ok in conditii de lumina slaba.

O functie care va incanta cu siguranta viitorii utilizatori ai camerelor este Sweep Panorama cu capabilitati 3D. Da, aceste camere pot fotografia 3D, cei de la Sony au demonstrat jurnalistilor prezenti acest lucru prin afisarea pe televizoare 3D a unor imagini in acest format.

Primele modele Sony α care filmeaza HD

Modelele NEX-5 si NEX-3 sunt, de asemenea, primele modele α ce ofera functia de inregistrare video HD. La apasarea butonului dedicat, Movie REC, NEX-5 si NEX-3 inregistreaza clipuri video la calitate HD, cu sunet stereo, sub forma de fisiere MPEG4.

Clipurile video full HD (1920 x 1080i) sunt surprinse doar de NEX-5 sub forma de fisiere AVCHD si pot fi urmarite prin intermediul conexiunii la un televizor HD.

Camerele Sony NEX-5 si NEX-3 vor fi disponibile in Romania incepand cu luna iunie a anului 2010, pentru preturi ce se situeaza intre 550 si 650 de euro.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI