Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

TikTok cenzurează persoanele supraponderale, cu handicap sau care aparțin comunității LGBT

TikTok a luat decizia de a „cenzura” creatori cu sindrom Down, autism, supraponderali sau care aparțin comunității LGBT. Compania chineză susține că a luat această decizie pentru a-i îndepărata de o posibilă suferință din cauza hărțuirilor.

TikTok își cenzurează utilizatorii

Compania spune că a fost o încercare de a-i proteja pe acești creatori de eventualele abuzuri, dacă videoclipurile lor ar ajunge la o audiență mai mare.

TikTok roagă utilizatorii săi să semnaleze videoclipurile care sunt aspru criticate sau ridiculizate. Astfel, videocliourile riscante vor fi limitate vizualizării.

Mai multe peroane supraponderale sau cu sindrom Down au descoperit că videoclipurile lor erau cenzurate când au încetat să apară în alte țări.

În plus, dacă se consideră că aparțin unei categorii de risc mai ridicat, videoclipurile nu mai sunt afișate în secțiunea „Acasă” după ce au ajuns la un anumit număr de vizualizări.

TikTok, care, conform Netzpolitik a continuat să dea aceste instrucțiuni moderatorilor săi în septembrie, spune că această măsură nu a fost niciodată văzută ca o soluție pe termen lung, ci a fost concepută ca răspuns la hărțuirea în continuă creștere.

Citește și: Scapă imediat de TikTok! Ce pericol uriaș prezintă această aplicație