Stimulează creierul și sistemul nervos, și scade riscul de boli cardiovasculare. Aceastea sunt doar câteva dintre beneficiile pe care le are consumul de cafea, conform unui studiu elvețian.
1. O ceaşcă de cafea conţine mai mulţi antioxidanţi decât o ceaşcă de ceai verde, dar şi mai mulţi decât o porţie zdravănă de portocale, afine sau decât un fresh de grefe proaspăt stoarse. Cafeaua conţine şi alţi nutrienţi, precum riboflavină, potasiu, magneziu, acid pantotenic (vitamina B5).
2. Cafeaua stimulează creierul şi sistemul nervos, care la rândul lor ajută organismul să lupte contra oboselii şi îţi creşte productivitatea la muncă. O cană de cafea pe zi îţi reduce riscul de a face demenţă sau de a te îmbolnăvi de Alzheimer, dar ajută memoria şi creativitatea să funcţioneze în parametric ideali. Un studiu a demonstrat că 10% dintre băutorii fideli de cafea au mult mai puţine şanse să fie depresivi comparativ cu cei care nu obişnuiesc să bea cafea.
3. Cafeina se găseşte în multe dintre suplimentele care sunt destinate să ardă calorii, pentru că este una dintre puţinele substanţe naturale despre care s-a dovedit prin studii că reuşeşte să ardă grăsimea. În plus, se pare că tot cafeina stimulează procesul metabolic de la 3% până la 11%.
4. Unul dintre cele mai cunoscute avantaje ale consumului de cafea este că aceasta scade riscul de boli cardiovasculcare. S-a demonstrate că aceia care beau cafea în mod regulat prezintă cu 11% mai puţine şanse de a face infarct decât cei care nu au acest ritual.
Sursa: cosmopolitan.ro