Carnea este alimentul pe care nu prea îl păstrăm în frigider. Este de preferat să cumpărăm cât mâncăm ozi, cel mult două.
Iată cât poate fi păstrată la firgider carnea crudă:
Carnea de vită
Friptura, grătarul sau cotletele rezistă aproximativ 3-5 zile în frigider. Carnea tocată (inclusiv carnea de hamburger) este mai prelucrată și rezistă 1-2 zile.
Carnea de porc
Cotlete proaspete, picioarele și spata pot fi ținute 1-2 zile în frigider. Carnea tocată trebuie gătită în același interval de 1-2 zile. În aceeași situație regăsim și cărnații de porc. Șunca poate fi consumată în cel mult 7 zile.
Carnea de pui, curcan sau rață
Toate felurile de carne de pasăre ar trebui să fie utilizate în termen de 1-2 zile.
Carnea de miel
Friptura , grătarul sau cotletele rezistă aproximativ 3-5 zile în frigider.
Depozitarea cărnii în congelator îi permite să se păstreze pe termen nelimitat, dar aroma va fi cu siguranță compromisă dacă o lăsați pe o periodă îndelungată.
Perioadele de timp indicate pentru diferite feluri de carne:
Crenvuști, cârnați: 1-2 luni
Șuncă: 1 lună
Hamburgheri sau carne tocată: 3-4 luni
Cotlet: 4-6 luni
Friptură: 4-12 luni
Grătar: 6-12 luni
Carne de pasăre: 1 an
Pentru carnea care a fost congelată anterior, asigurați-vă că o consumați imediat după ce a fost dezghețată.
Acestea sunt cele mai MURDARE obiecte din jurul nostru! Nu, nu e vorba despre vasul de toaletă sau coşul de gunoi... Dormi la prânz? Mare greşeală! Descoperirea făcută de cercetători te va convinge să nu mai faci asta...