Antena Căutare

Bei cafea de la aparatele din colț? Nu ai să mai faci asta niciodată după ce afli pericolul ascuns în spate

Majoritatea pesoanelor care folosesc electrocasnice sau cafertiere trebuie să fie conștienți de un lucru extrem de important și anume bacteriile și mucegaiul se dezvoltăîn locurile umede și calde, acolo unde spațiile în care se află alimentul sau lichidul nu este curășat des. În cazul aparatelor de cafea, bacteriile formează colonii extrem de mari care vă pot afecta grav...

Bei cafea de la aparatele din colț? Nu ai să mai faci asta niciodată după ce afli pericolul ascuns în spate Galerie
Cafea de automat

Majoritatea aparatelor de cafea, indiferent că sunt espressoare sau cafetiere tradiţionale, conţin niveluri ridicate de bacterii şi mucegai, motiv pentru care trebuie să fie acordată o atenţie sporită atunci când sunt curăţate, potrivit the star.com.

Lisa Yakas, de la National Sanitation Foundation din SUA, spune că aceste aparate electrocasnice sunt relativ sigure pentru consumatori, atât timp cât aceştia respectă recomandările producătorilor privind curăţarea lor.

Atât aparatele de bucătărie, cât și tonomatele din clădiri sau de pe stradă prezintă aceleași pericole!

Fără o curăţare de rutină, acestea favorizează apariţia bacteriilor şi a mucegaiului.

Yakas a spus că rezervorul de apă al aparatelor de cafea poate deveni unul dintre cele mai murdare locuri din bucătărie, dacă nu este curăţat regulat. De asemenea, zona din jurul aparatelor de cafea poate să conţină mulţi germeni, la fel şi mânerul cănii termorezistente. La espressoare, cei mai mulţi germeni pot apărea în partea superioară a aparatului, unde de obicei oamenii pun dozele de cafea. Cănile de cafea folosite la birou, mai ales cele utilizate de mai multe persoane, pot adăposti germeni, inclusiv E. coli şi materii fecale, potrivit unui studiu din 1997. De vină ar fi şi bureţii folosiţi pentru spălarea acestora.

Un studiu realizat în 2011 de fundaţie a descoperit că 50% dintre rezervoarele analizate conţineau mucegai sau bacterii, potrivit Mediafax.

Potrivit Administraţiei pentru alimente şi medicamente din SUA, mucegaiul dezvoltat pe alimente poate provoca sensibilizarea persoanelor cu alergii şi chiar apariţia infecţiilor.

Unele zone pentru consumarea cafelei au mai multe bacterii decât toaletele

Yakas recomandă golirea completă a apei nefolosite din rezervor şi scoaterea capacului, pentru ca acesta să se poată usca, bacteriile şi mucegaiurile fiind iubitoare de umiditate.

Chuck Gerba, profesor de microbiologie la Universitatea din Arizona, spune că zonele din companii dedicate pauzelor de cafea pot adăposti mai multe bacterii decât toaletele, în cele mai multe clădiri de birouri.

Gerba şi Yakas spun că aparatele de cafea sunt suficient de fierbinţi pentru a distruge majoritatea germenilor, dar acest lucru nu ar trebui să înlocuiască o curăţare şi detartrare regulată temeinică. De asemenea, oţetul folosit în mod tradiţional la detartrare, este eficient în ceea ce priveşte curăţarea, dar nu este un dezinfectant.

(sursa: Descoperă)

Poveste impresionantă! S-a vindecat de cancer printr-un regim foarte dur: "Omul m-a întrebat: De ce vrei să trăieșt... Risc major de infectare pentru români: anumite produse alimentare vor fi interzise, află care sunt acestea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x