Conform nutriționiștilor, iarna organismul nostru are nevoie de cât mai mulți nutrienți, pentru a menține temperatura corpului constantă.
În sezonul rece imunitatea ridicată se construiește cu o alimentație echilibrată și variată. Acest echilibru trebuie să se găsească în aportul de proteine, gliucide și grăsimi, nu trebuie să lipsească nicio grupă alimentară.
Anticorpii sunt produși de către proteinele din organism, iar la fiecare masă trebuie să avem un bun aport proteic.
Dar și vitaminele și mineralele joacă un rol important în imunitatea organismului. Organismul are nevoie de vitamina B12, de fier, seleniu, precum și vitamina D.
Există anumite alimente cheie care ne ajută în sezonul rece, precum usturoiul, alimentele bogate în vitamina C: broccoli, ardeiul gras și pătrunjelul, alimente bogate în acizi grași sau omega 3, precum sardinele, somonul, sau macroul, recomandat a se mânca de 2-3 ori pe săptămână.
- Mai puteți citi și Tot ce trebuie să știi despre beneficiile produselor apicole în sezonul rece!
Nici fructele nu trebuie să lipsească și ar fi indicat să se servească 1-2 fructe pe zi, dar și murăturile sunt recomandate pentru că sunt bogate în vitamina C. Să nu uităm de legume, mai ales cele rădăcinoase, bogate în fibre și vitamine!