Infocons a realizat studiul cu pricina, comparând rezultatele cu cele obținute în urma studiului din 2018. Potrivit Infocons, distribuitorii/producătorii analizați au fost:
Smithkline Beecham S.A., cu următoarele produse :
– Coldrex Max Grip Lemon,
– Coldrex Honey&Lemon,
– Coldrex Lemon,
– Coldrex MaxGrip Fructe de pădure&Mentol,
– Coldrex Junior HotRem,
– Coldrex Răceală și Tuse;
Bristol Myers Squibb KFT, cu următoarele produse :
– Fervex pentru adulți,
– Fervex pentru copii ;
Zentiva KS, cu următorul produs :
– Modafen Hot Drink ;
SC Slavia Pharm SRL, cu următorul produs :
– Faringo Hot Drink ;
Wrafton Laboratories Limited, cu următorul produs :
– Revigrip Hot Lemon Max ;
Glaxosmithkline Consumer Healthcare, cu următoarele produse :
– Theraflu EXTRA răceală și gripă,
– Theraflu SINUS răceala și gripă;
Zdrovit, cu următoarele produse :
– Gripovit Junior,
– Gripovit Max C ;
SC Fiterman Pharma SRL, cu următoarele produse :
– Propolis C Răceala&Gripă pentru copii,
– Propolis C Răceala&Gripă pentru adulți ;
Angelini Pharma Österreich GMBH, cu următoarele produse :
– Tantumgrip – lămâie,
– Tantumgrip – lămâie&miere,
– Tantumgrip – portocală.
Citește și: A început sezonul virozelor. Cum îți dai seama dacă ai răceală sau gripă? Metoda recomandată de medici
Ce a rezultat în urma studiului
Din punctul de vedere al aditivilor alimentari, produsele au prezentat între 1 și 10 aditivi. Unul dintre produsele noi din studiul realizat în 2019 a prezentat cei mai mulți aditivi. Nu au putut fi remarcate modificări cu privire la numărul aditivilor alimentari din produsele care s-au regăsit în ambele studii.
Cei mai răspândiți aditivi au fost, în ambele studii, E330 (regăsit în 17 produse în studiul din 2019, respectiv 16 în cel din 2018) și E331 (13 produse în studiul din 2019 și 11 în cel din 2018).
Îndulcitorii au putut fi și ei observați în produsele studiate, astfel :
E954 (zaharină) – regăsit în 7 produse
– Zaharina este un aditiv alimentar cu rol de îndulcitor artificial. Deşi are un gust remanent neplăcut, amărui metalic, zaharina a fost folosită pe scară largă, atât de diabetici, cât şi în industria alimentară, fiind de 300-500 de ori mai dulce decât zahărul.
E951 (aspartam) – regăsit în 6 produse
– Aspartamul face parte din categoria îndulcitorilor artificiali folosiți în loc de zahăr pentru îndulcirea produselor alimentare. El are o putere de îndulcire de 200 de ori mai mare decât zahărul și este folosit peste tot în lume ca substitut al zahărului în băuturi, cereale, gumă de mestecat fără zahăr, sucuri dietetice și tablete de îndulcitor.
E952 (ciclamați) – regăsit în 6 produse
– Ciclamații sunt aditivi alimentari sintetici, cu rol de îndulcitori. Sunt de circa 30-50 de ori mai dulci decât zahărul, comparând cantităţi egale din cele două substanţe.
E950 (acesulfam de potasiu) – regăsit în 5 produse
– Acesulfamul de potasiu este un aditiv alimentar sintetic cu rol de îndulcitor. Este de circa 200 de ori mai dulce decât zahărul, comparând cantităţi egale din cele două produse.
Care sunt cauzele sindromului burnout și ce soluții există... Care sunt alimentele recomandate iarna pentru o imunitate bună...