Antena Căutare

Calculează la ce oră trebuie să te culci, ca să te trezești ușor și plin de energie! Secretul dezvăluit de un medic

Un medic a făcut anumite studii și a ajuns la concluzia că putem calcula ora la care trebuie să ne culcăm, pentru a avea cât mai multă energie pe parcursul zilei.

Doctorul Karan Raj (stanga) si o imagine ilustrativa cu un ceas (dreapta) Galerie
Doctorul Karan Raj a devăluit care este secretul pentru a te trezi odihnit | tik tok dr.l Karan Raj

Doctorul Karan Raj a postat recent pe internet un clip video în care a explicat faptul că există un truc cât se poate de simplu pe care îl putem folosi, dacă ne dorim să ne odihnim cât mai bine și să avem un nivel mare de energie.

Oricând de greu ar părea de crezut se pare că în spatele orelor de somn există, de fapt, o matematică ce ne poate furniza informații cât se poate de importante și utile.

Cum calculezi ora la care trebuie să te trezești dacă vrei să ai energie din plin

Astfel, în opinia lui Karan Raj, care a studiat atent particularitățile somnului, stările de oboseală și de lipsă de energie nu au legătură doar cu numărul de ore dormite, ci mai degrabă cu faptul că o persoană și-a întrerupt ciclul de somn și bioritmul personal.

Articolul continuă după reclamă

Cu siguranță ți s-a întâmplat măcar o dată în viață să observi faptul că, oricât de mult ai dormi, te dai jo din pat aproape la fel de obosit și de lipsit de energie. Medicul a decis să studieze atent fenomenul și astfel a ajuns la o concluzie cât se poate de surprinzătoare.

Citește și: Un bărbat a montat camere ca să filmeze ce face soția lui somnambulă, pe timpul nopții! Imaginile sunt virale pe Tik Tok

Potrivit acestuia, nu numărul de ore petrecute în pat contează, ci mai degrabă intervalul ales pentru somn.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Încă de când suntem mici ni se transmite ideea potrivit căreia „cine se scoală de dimineață departe ajunge” și nu de puține ori am fost sfătuiți să ne culcăm devreme, ca să fim odihniți. Totuși, ce facem atunci când ne-am culcat devreme și suntem tot lipsiți de energie?

Medicul Karan Raj a explicat faptul că totul are legătură cu bioritmul fiecărei persoane. Cum poți calcula însă cea mai potrivită oră de somn pentru tine?

„În fiecare seară, creierul unei persoane trece prin mai multe cicluri de somn. Fiecare ciclu începe cu un somn ușor, apoi se intră în somnul adânc, apare visul și apoi există un moment aproape de nivelul conștient, dacă nu chiar un moment de trezire. Fiecare dintre aceste cicluri durează 90 de minute. Cel mai energizat și odihnit te vei simți atunci când te vei trezi la terminarea unui astfel de ciclu. Acest lucru se explică prin faptul că fix atunci ești cel mai aproape de starea conștientă, așa că, pentru a te trezi ușor și plin de energie, atunci trebuie să calculezi la ce oră vrei să te trezești, ținând cont de câte cicluri a câte 90 de minute trebuie să închei. Dacă vrei să te trezești la ora 8 dimineața, atunci trebuie să calculezi câte cicluri de 90 de minute trebuie să dormi între trezire și culcare”, a explicat medicul, potrivit celor de la Mirror.co.uk.

Clipul video postat de medic a ajuns viral în toată lumea și a adunat mai bine de un milion de vizualizări doar pe TikTok. Se pare că unii dintre urmăritori au încercat trucul doctorului și au mărturisit că totul a funcționat.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x