Căutare Live

Când e mai bine să-ți cureți dinții dimineața. Experții explică diferența dintre a îi curăța înainte de micul dejun/cafea si după

Obiceiul de a îți spăla dinții înainte sau după micul dejun are un impact profund asupra culorii dinților și depinde în mare măsură de ceea ce mănânci și bei în primele ore ale zilei.

Obiceiul de a îți spăla dinții înainte sau după micul dejun are un impact profund asupra culorii dinților și depinde în mare măsură de ceea ce mănânci și bei în primele ore ale zilei

Shutterstock.com

Specialiștii spun că este foarte important să igienizezi dinții atât dimineața, cât și seara, pentru a menține dinții și gingiile sănătoase. Cu toate acestea, regula nu spune nimic despre momentele când e indicat să faci ritualul de igienă a danturii.

Citește și: 5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci

Când e mai bine să-ți cureții dinții dimineața

Dentistul Madison Kaplan spune că își încurajează toți pacienții să-și perieze dantura după micul dejun. Conform ei, este cea mai bună modalitate de a îndepărta resturilor alimentare și a băuturilor care pot păta dinții.

Citește și: Boala nemiloasă pe care o poți dezvolta dacă nu bei suficientă apă. Ce organ riscă să cedeze dacă nu te hidratezi corespunzător

Dacă periajul are loc după ce luați micul dejun înseamnă că dinții sunt curați pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că bacteriile din gură au mai puțin timp să metabolizeze zaharurile și să provoace carii.

În cazul în care consumați alimente sau băuturi acide la micul dejun, poate fi mai bine să vă curățați dinții înainte de micul dejun. Spălatul pe dinți după ce consumați ceva acid, cum ar fi cafeaua sau fructele, poate dăuna smalțului. Din acest motiv, mulți experți recomandă să așteptați 60 de minute după ce ați consumat acele alimente pentru a vă spăla pe dinți.

Dacă nu aveți timp să așteptați atât, puteți clăti cu apă pentru ca mâncarea să nu rămână blocată între dinți și băuturile care au potențial de colorare nu stea acolo toată ziua, încurajează Kaplan.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău când bei cafeaua pe stomacul gol. Sfaturile specialiștilor

E bine sau nu să curățați dinții după ce ați consumat cafea?! Ce spun specialiștii

Mulți oameni au fost învățați să se spele pe dinți după ce au băut cafea pentru a reduce sau a preveni petele.Totuși, cafeaua este extrem de acidă.

„Chiar dacă smalțul este una dintre cele mai dure structuri ale corpului tău, acțiunea fizică a periajului poate slăbi structura dintelui. Perii freacă acidul în smalțul poros al dinților, ceea ce poate provoca daune permanente în timp”, a explicat Kaplan pe Cnet.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, deficitul caloric, metoda de a slăbi pe care o recomandă nutriționiștii. Greșeala des întâlnită în diete

Dacă doriți să vă periați dinții după ce ați băut cafea ca metodă de prevenire a petelor, așteptați aproximativ 30 de minute după ce ați terminat. Acest lucru dă timp gurii să neutralizeze și să spele acizii din cafea, astfel încât să nu freci acești acizi în smalț cu o periuță de dinți.

Boala nemiloasă pe care o poți dezvolta dacă nu bei suficientă apă. Ce organ riscă să cedeze dacă nu te hidratezi coresp...
Parteneri
Cum să-ți pregătești picioarele pentru sezonul sandalelor
Catine.ro
Ultimele știri
x