Căutare Live

Boala nemiloasă pe care o poți dezvolta dacă nu bei suficientă apă. Ce organ riscă să cedeze dacă nu te hidratezi corespunzător

Oamenii care nu beau suficientă apă au șanse mai mari de a se îmbolnăvi. Oamenii de știintă spun că este indicat să consumăm șase-opt pahare pe zi pentru a evita riscul de insuficiență cardiacă.

Oamenii care nu beau suficientă apă zilnic au șanse mai mari de a se îmbolnăvi. Oamenii de știintă spun că este indicat să consumăm șase-opt pahare pe zi pentru a evita riscul de insuficiență cardiacă.

Shutterstock.com

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze sânge în mod corespunzător, de obicei pentru că a devenit slabă sau rigidă. Este o afecțiune pe termen lung care de obicei se agravează în timp.

„Asemenea reducerii consumului de sare, a bea suficientă apă și a rămâne hidratat/ă sunt modalități de a ne susține inimile și pot ajuta la reducerea riscurilor pe termen lung de boli de inimă”, a spus dr. Natalia Dmitrieva, autorul principal al unui nou studiu.

Ce au descoperit cercetătorii despre efectele hidratării asupra corpului

Dr. Dmitrieva, cercetător la National Institutes of Health din SUA, a condus o echipă care a studiat aproape 12.000 de adulți americani.

Subiecții aveau vârste cuprinse între 45 și 66 de ani și nu sufereau de insuficiență cardiacă, diabet sau obezitate în momentul în care studiul a început. Aceștia au fost monitorizați pe parcursul a 25 de ani.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău când bei cafeaua pe stomacul gol. Sfaturile specialiștilor

Aproximativ 1.366 (11,56%) au dezvoltat mai târziu insuficiență cardiacă, o afecțiune care este mai frecventă odată cu vârsta. Echipa a evaluat nivelurile de sodiu din sânge, care cresc atunci când cel de lichide este scăzut.

Un interval normal de sodiu seric este între 135 și 146 miliechivalenți pe litru (mEq/L). Pentru fiecare creștere cu 1 mEq/L a sodiului seric din intervalul normal, șansele unui diagnostic au crescut cu cinci procente.

Datele au arătat, de asemenea, că persoanele de peste 70 de ani cu un nivel de sodiu de 143 mEq/L aveau cu 62% mai multe șanse de a dezvolta hipertrofie ventriculară stângă - îngroșarea inimii.

Descoperirile timpurii sugerează că o bună hidratare poate ajuta la prevenirea sau încetinirea modificărilor care duc la insuficiență cardiacă.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, deficitul caloric, metoda de a slăbi pe care o recomandă nutriționiștii. Greșeala des întâlnită în diete

Lichidele - fie că vorbim de apă, ceai sau fructe - sunt esențiale pentru o serie de funcții ale corpului, inclusiv pentru a ajuta inima să pompeze sângele în mod eficient. De asemenea, menținerea hidratării este esențială pentru susținerea funcției vaselor de sânge și, prin urmare, a circulației.

Parteneri
5 obiceiuri care dezvăluie multe despre igiena ta. Ce nu e recomandat să faci
Catine.ro
Ultimele știri
x