Antena Căutare

Boala nemiloasă pe care o poți dezvolta dacă nu bei suficientă apă. Ce organ riscă să cedeze dacă nu te hidratezi corespunzător

Oamenii care nu beau suficientă apă au șanse mai mari de a se îmbolnăvi. Oamenii de știintă spun că este indicat să consumăm șase-opt pahare pe zi pentru a evita riscul de insuficiență cardiacă.

Oamenii care nu beau suficientă apă zilnic au șanse mai mari de a se îmbolnăvi. Oamenii de știintă spun că este indicat să consumăm șase-opt pahare pe zi pentru a evita riscul de insuficiență cardiacă.

Shutterstock.com

Insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu este capabilă să pompeze sânge în mod corespunzător, de obicei pentru că a devenit slabă sau rigidă. Este o afecțiune pe termen lung care de obicei se agravează în timp.

„Asemenea reducerii consumului de sare, a bea suficientă apă și a rămâne hidratat/ă sunt modalități de a ne susține inimile și pot ajuta la reducerea riscurilor pe termen lung de boli de inimă”, a spus dr. Natalia Dmitrieva, autorul principal al unui nou studiu.

Citește și: 7 semne că ești deshidratată. La ce trebuie să fii atentă chiar dacă nu îți e sete

Ce au descoperit cercetătorii despre efectele hidratării asupra corpului

Dr. Dmitrieva, cercetător la National Institutes of Health din SUA, a condus o echipă care a studiat aproape 12.000 de adulți americani.

Subiecții aveau vârste cuprinse între 45 și 66 de ani și nu sufereau de insuficiență cardiacă, diabet sau obezitate în momentul în care studiul a început. Aceștia au fost monitorizați pe parcursul a 25 de ani.

Citește și: Ce se întâmplă în corpul tău când bei cafeaua pe stomacul gol. Sfaturile specialiștilor

Aproximativ 1.366 (11,56%) au dezvoltat mai târziu insuficiență cardiacă, o afecțiune care este mai frecventă odată cu vârsta. Echipa a evaluat nivelurile de sodiu din sânge, care cresc atunci când cel de lichide este scăzut.

Un interval normal de sodiu seric este între 135 și 146 miliechivalenți pe litru (mEq/L). Pentru fiecare creștere cu 1 mEq/L a sodiului seric din intervalul normal, șansele unui diagnostic au crescut cu cinci procente.

Citește și: Ce se întâmplă cu corpul tău când bei aproape patru litri de apă în fiecare zi

Datele au arătat, de asemenea, că persoanele de peste 70 de ani cu un nivel de sodiu de 143 mEq/L aveau cu 62% mai multe șanse de a dezvolta hipertrofie ventriculară stângă - îngroșarea inimii.

Descoperirile timpurii sugerează că o bună hidratare poate ajuta la prevenirea sau încetinirea modificărilor care duc la insuficiență cardiacă.

Citește și: Ce înseamnă, de fapt, deficitul caloric, metoda de a slăbi pe care o recomandă nutriționiștii. Greșeala des întâlnită în diete

Lichidele - fie că vorbim de apă, ceai sau fructe - sunt esențiale pentru o serie de funcții ale corpului, inclusiv pentru a ajuta inima să pompeze sângele în mod eficient. De asemenea, menținerea hidratării este esențială pentru susținerea funcției vaselor de sânge și, prin urmare, a circulației.

Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x