Antena Căutare

Ce înseamnă, de fapt, deficitul caloric, metoda de a slăbi pe care o recomandă nutriționiștii. Greșeala des întâlnită în diete

Nutriționiștii și antrenorii de fitness au explicat că modalitatea universală de a slăbi este aceea de a fi în deficit caloric, astfel încât să ardem mai multe calorii prin activitate fizică decât cele acumulate prin mâncare.

Pentru a slăbi este nevoie să consumăm mai multă energie prin mișcare, decât aducem în organism prin alimentație | Tâtnără care a slăbit

Pentru a slăbi este nevoie să consumăm mai multă energie prin mișcare, decât aducem în organism prin alimentație. Dacă suntem în situația de a consuma mai multe calorii decât cele pe care le introducem în organism prin mâncare, atunci suntem în deficit caloric.

Dacă este în deficit caloric, organismul consumă din rezervele acumulate și astfel are loc procesul de slăbire.

Citește și: Obiceiuri alimentare care te ajută să-ți crești masa musculară. Ce recomandă nutriționiștii să incluzi în dieta zilnică

Nutriționistul Șerban Damian a precizat pentru ziare.com că un deficit caloric ideal este între 500 și 800 de kilocalorii. Unele persoane fac o greșală când vor să slăbească și anume recurg la înfometare, ceea ce nu este un deficit caloric sănătos.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Care sunt cele 4 fructe care îngrașă. Nutriționist: „Acestea nu trebuie consumate în dietă”

Ce înseamnă deficitul caloric

„Deficitul caloric reprezintă diferența dintre aportul de energie pe care îl luăm din mâncare și consumul de energie pe care îl facem prin orice fel de activitate fizică, efectiv prin tot ceea ce facem, de la nevoile metabolice de existență, adică funcționarea organismului nostru, la care se adaugă mișcare, orice fel de mișcare, mișcare casnică, mers pe jos și activități sportive. Acesta este consumul energetic.

Diferența dintre cele două, dacă este cu minus, înseamnă deficit. Adică, practic, consumi mai multă energie decât aduci prin alimentație, iar lucrul acesta se transpune pe termen mediu și lung în scădere în greutate”, a precizat nutriționistul pentru ziare.com.

Greșeala pe care o fac cei cre vor să slăbească

Totuși, nutriționistul a atras atenția asupra faptului că deficitul caloric nu e totuna cu înfometarea. Așadar, un deficit caloric sănătos se situează undeva la 500-800 de kilocalorii. Dacă diferența dintre caloriile acumulate și cele consumate este mai mare de 1.000 de kilocalorii, atunci avem de-a face cu un regim de înfometare nesănătos.

Citește și: Cum arată pachetul "perfect" cu mâncare pentru elevi, în opinia unui nutriționist, Jaime Rose Chambers. Ce sfaturi are aceasta

„În mod normal se consideră acceptabil și neriscant un deficit caloric undeva la 500-800 de kilocalorii. Adică, mănânci 2.500 de kilocalorii, consumi energie în valoare de 3.000 de kilocalorii, adică ai un deficit de 500 de kilocalorii, pe care organismul trebuie să le aducă de undeva și atunci le mobilizează din rezerve în principiu, din rezervele de grăsime și din alte țesuturi pe care le poate transforma în energie.

Devine nesănătos și nesustenabil pe termen lung atunci când depășește valoarea de 1.000 de kilocalorii. Atunci se consideră că este un regim de înfometare, un regim drastic care poate să inducă scăderea în greutate, însă nu într-un mod sănătos. Chiar dacă pe termen scurt se obțin anumite rezultate, pe termen lung poate să fie problematic. Dacă cei mai mulți oameni cedează și încep să mănânce normal, dacă e o situație particulară, de exemplu, o situație de înfometare, se traduce prin instalarea stării de malnutriție protein-calorică”, a mai spus nutriționistul pentru sursa menționată anterior.

Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
NBA Christmas Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x