Fumătorii din întreaga lume s-au întrebat care este cea mai sănătoasă variantă de fumat: țigara clasică sau cea electronică?
Țigară clasică sau electronică. Centrul american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) investighează ţigările electronice ca posibilă cauză pentru o srie de îmbolnăviri pulmonare în rândul adolescenţilor şi adulţilor tineri din 14 state americane.
Conform CDC, nu există dovezi că această afecţiune ar fi de origine infecţioasă şi sunt necesare mai multe informaţii pentru a determina cu certitudine că ţigările electronice sunt de vină.
- CITEȘTE ȘI: Alternativele la țigara clasică, schimbarea care ar putea salva mulți fumători din România
Țigară clasică sau electronică. CDC colaborează cu departamentele pentru sănătate din Wisconsin, Illinois, California, Indiana şi Minnesota în cadrul acestei investigaţii. Începând cu 28 iunie în statele americane au fost raportate 94 posibile cazuri de îmbolnăviri pulmonare grave legate de vapare, conform unui comunicat dat publicităţii de CDC sâmbătă.
Pacienţii au acuzat simptome precum tuse, senzaţia de sufocare şi stări accentuate de oboseală. Unii dintre ei au necesitat trecerea pe ventilaţie mecanică.
Țigară clasică sau electronică. Alte state americane, printre care New York şi New Jersey, au emis avertismente cu privire la riscurile vapatului.
CITEȘTE ȘI: Experimentul care îți arată clar diferența dintre țigările obișnuite și cele de tip "heat not burn"
CDC nu a făcut legătura între boala pulmonară şi vreo marcă anume de ţigări electronice.
Țigară clasică sau electronică. "Aceste cazuri reafirmă nevoia de a menţine toate produsele pe bază de tutun şi care conţin nicotină departe de adolescenţi, prin reglementarea strictă a accesului la aceste produse. De asemenea trebuie să ne asigurăm că produsele ilegale, cele contrafăcute, imitaţiile şi cele prin care se administrează substanţe aflate sub control nu ajung pe piaţă şi în mâinile tinerilor", se mai menţionează în declaraţia oficială Juul Labs.
Țigară clasică sau electronică. În general se consideră că ţigările electronice sunt mai sigure decât cele tradiţionale, care ucid aproximativ jumătate dintre consumatorii pe termen lung, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Cu toate acestea, efectele pe termen lung ale dispozitivelor de administrare a nicotinei prin vapare rămân în mare parte necunoscute.
Sursa: Agerpres
Salina din oraş, oază de relaxare şi sănătate la Timişoara... Celebra Mirela Retegan a dezvăluit care este cea mai eficientă cură de slăbire! Cum a câștigat lupta cu kilogramele...