Este primăvară, dar traversăm o perioadă mai deosebită datorită epidemiei de coronavirus, așa că trebuie să ținem cont de sfaturile specialiștilor pentru a ne hrăni sănătos și a avea o imunitate crescută a organismului.
Iar dacă este primăvară avem o diversitate de alimente verzi, perfecte pentru curele de detoxifiere a organismului, dar și pentru dietele de slăbire.
Primăvara organismul poate fi cu ușurință detoxifiat, datorită verdețurilor existente în piețe, deci putem începe tot felul de diete.
Citește și: Care sunt beneficiile curei cu propolis și alte produse apicole pentru o imunitate crescută
Primăvara verdețurile ar trebui să fie prezente zilnic în meniurile noastre, mai ales sub formă de salate, pentru a profita din plin de proprietățile curative ale acestora.
Legumele ar trebui să reprezinte 50% din ceea ce mâncăm, primăvara și mai puține alimente hipercalorice cu care ne-am hrănit în timpul iernii.
Primăvara se poate pune mai mult accent pe verdețuri, alături de ouă și de brânzeturi și mai puțin pe preparate din carne.
Citește și: Mișcarea și alimentația sănătoasă, remedii pentru a crește imunitatea organismului pe perioada pandemiei
Dar, în funcție de gradul de activitate fizică se va asocia la fiecare masă și o sursă de glucide lente: pâine integrală, porții mici de orez integral, paste integrale, etc.
Iar dacă vrem să renunțăm și la câteva kilograme, pe lângă dieta cu verdețuri, trebuie să facem pauză și de la dulciuri.
Pentru mai multe detalii de la specialiști, accesați materialul video de mai jos: