- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Specialiștii susțin că frica, anxietatea, depresia, panica pot afecta imunitatea. Mișcarea și alimentația sănătoasă sunt principalele remedii pentru aceste stări.
Probeleme cu care ne confruntăm în această perioadă a pandemiei de coronavirus, stările de neliniște, teama de necunoscut, panica, faptul că nu știm când vom putea ieși afară și vom reveni la o viață normală ne afectează, ne dezechilibrează organismul și ne afectează imunitatea.
Citește și: Cu ce ne putem hrăni, simplu și sănătos, în perioada carantinei
Unul dintre remediile acestui dezechilibru ar fi odihna. pentru că tot stăm acasă, măcar să profităm și să ne odihnim cum trebuie, ținând cont de orarul de somn necesar organismului.
Un al doilea remediu este mișcarea. Trebuie să învățăm să facem mișcare și la domiciliu, să facem exerciții de respirație foarte importante în controlul stresului, care duc și la creșterea de seretonină, sau ”hormonul fericirii“, o substanță care ajută la realizarea conexiunilor și la transmiterea impulsurilor la nivelul sistemului nervos.
Pe lângă mișcare și odihnă, un factor important îl constituie alimentația sănătoasă, ținând cont că este primăvară și mai ales, că stăm în casă.
Citește și: Ce ne recomandă specialiștii pentru a veni în sprijinul imunității organismului
Trebuie să-i asigurăm organismului complexul de minerale, în mod special magneziul marin care conține o serie de oligoelemente necesare sutelor de reacții metabolice și echilibrării sistemului nervos.
Faptul că suntem nevoiți să stăm în casă și nu ieșim la soare, este necesar un aport de vitamina D pentru organism. Vitamina D are un rol important în mineralizarea osoasă, dar are un efect imunomodulator și pe mucoasă, adică pe porțile de intrare ale virusului.
Un antioxidant recomandat, extrem de cunoscut este quercetinul. Acesta este un antioxidant natural cu rol in echilibrarea manifestarilor alergice și în protecția sistemului respirator. Acesta se poate regăsi în alimente cum sunt: ceapa, merele, fructe de pădure, hrișcă, ghimbir, frunze de ceai, ginko biloba.
Trebuie să profităm din plin și de verdețurile de sezon bogate în minerale și antioxidanți: ceapă verde, leurdă, usturoi, urzici, untișor, ștevie, lobodă, etc. Tot ceea ce este verde, ar trebui consumat în mod natural, în salate, sau foarte puțin preparat termic, pentru a beneficia de toate proprietățile.
Să nu uităm nici de plantele aromatice: busuioc, rozmarin, coriandrul, ghimbir, anason stelat, cuișoare, etc. Acestea ne ridică imunitatea organismului și ne mențin tonusul pozitiv.
Pentru mai multe detalii, accesați materialul video de mai jos: